Zaman Aşımına Uğrayan Banka Hesapları - Son Dakika
Ekonomi

Zaman Aşımına Uğrayan Banka Hesapları

Zaman Aşımına Uğrayan Banka Hesapları

Vatandaşlar 15 Haziran 2013 tarihine kadar zaman aşımına uğramış hesaplarını kapatabilecek.

12.02.2013 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) hizmete sunduğu www.zamanasimi.org/tbb internet sitesinde zaman aşımına uğrayan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklar takip edilebiliyor. Vatandaşlar 15 Haziran 2013 tarihine kadar zaman aşımına uğramış hesaplarını kapatabilecek.

Türkiye'de faaliyet gösteren tüm mevduat bankaları ile kalkınma ve yatırım bankalarının üye olduğu Türkiye Bankalar Birliği, vatandaşların bankalarda unuttuğu hesapları için www.zamanasimi.org/tbb internet sitesini hizmete sundu. Türkiye Bankalar Birliği üyesi bankalarda zaman aşımına uğramış hesap bilgileri, internet sitesindeki arama motorunda görüntülenebiliyor.

5411 Sayılı Bankacılık Kanunu'nun 62. maddesine göre, bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklar, on yıl içinde aranmaması halinde zamanaşımına tabi oluyor. www.zamanasimi.org/tbb internet sitesinde isim ve hesap bilgileri olan kişilerin, hesaplarını kapatabilmeleri için 15 Haziran 2013 tarihine kadar hesaplarının bulunduğu bankaların şubelerine geçerli kimlik kartı ile başvurmaları gerekiyor. Vatandaşların başvurmamaları halinde yasa gereği zaman aşımına uğramış olan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacakları gelir kaydedilmek üzere Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devrediliyor.

Zamanaşımına uğrayan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacakların listesi, Şubat ayından itibaren Mayıs ayı sonuna kadar Türkiye Bankalar Birliği internet sitesinde ilan edilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Zaman Aşımına Uğrayan Banka Hesapları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement