ZEYTİNYAĞINDA HİLEYE DİKKAT EDİN - Son Dakika
Güncel

ZEYTİNYAĞINDA HİLEYE DİKKAT EDİN

ZİRAAT Mühendisleri Odası Kilis Şube Başkanı Güven Özdemir, hasadı devam eden zeytinden elde edilen yağda hileye dikkat edilmesini istedi.

05.12.2022 13:00  Güncelleme: 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ZİRAAT Mühendisleri Odası Kilis Şube Başkanı Güven Özdemir, hasadı devam eden zeytinden elde edilen yağda hileye dikkat edilmesini istedi. Özdemir, tahşiş zeytinyağlarının tüketiciyi zarara uğrattığı gibi sağlığını da tehdit ettiğini belirterek uyarıda bulundu.

Kilis'te, 300 bin dekar arazide ekimi yapılan zeytinin hasadına devam ediliyor. Kilis Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Güven Özdemir, hasadı yapılan zeytinin tesislerde soğuk sakımı yapılarak yağa dönüştürülüyor.

Güven Özdemir, kentte hasadı yapılan zeytinden elde edilen yağın kalitesiyle dikkat çektiğini ve Avrupa ülkelerine de ihraç edildiğini söyledi. Tüketicilerin zeytinyağı alırken dikkatli olmasını isteyen Özdemir, "Tüketicilerimizi tahşiş zeytinyağı konusunda uyarıyoruz. Tahşiş zeytinyağı; zeytinyağının içerisine değersiz olan pamuk yağı, ay çiçek yağı gibi eklemeler yapılması anlamına geliyor. Fiyatların artışıyla birlikte piyasada tahsiş yani sahte yağları çoğaldı. Sahte yağ buzdolabında bir süre bekletildikten sonra çıkarıldığında hızlıca çözülüyor, gerçek yağın çöülmesi ise daha uzun süre alır. Bu yöntem ile zeytiyağının gerçek olup olmadığı kolaylıkla anlaşılabilir" diye konuştu.

Kilis Organik Zeytin Üreticileri Derneği Başkanı Hüseyin Polat ise kentte ekimi yapılan zeytinlerden elde edilen yağın kalitesinin yanı sıra sağlıklı olduğunu ifade etti.

ZEYTİNYAĞINDA HİLEYE DİKKAT EDİN
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ZEYTİNYAĞINDA HİLEYE DİKKAT EDİN - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement