ZİÇEV'den Manisa Belediyesine Ziyaret - Son Dakika
Güncel

ZİÇEV'den Manisa Belediyesine Ziyaret

ZİÇEV\'den Manisa Belediyesine Ziyaret

ZİÇEV Özel Makbule Ölçen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yönetim ve öğrencileri, Engelliler Haftasıyla Azmi Açıkdil'i ziyaret etti.

14.05.2013 14:21  Güncelleme: 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ZİÇEV Şube Başkanı Hüseyin Okumuş, engellilerin yaşam alanlarının daha yaşanabilir hale getirildiğini belirterek, Manisa Belediyesi'ne teşekkür etti.

ZİÇEV Şube Başkanı Hüseyin Okumuş, Kurum Müdürü Hüseyin Tunçay, Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Nursemin Tuskan, Eğitim Koordinatörü Yeter Hınıslıoğlu ve öğrenciler Mutlu Öcal ile Mehmet Nalbant, Engelliler Haftası münasebetiyle Belediye Başkan Vekili Azmi Açıkdil'i ziyaret etti.

Öğrencilerden Mutlu Öcal, Başkan Vekili Açıkdil'e çiçek takdim etti. En büyük misyonlarının zihinsel engelli çocukları korumak olduğunu belirten ZİÇEV Şube Başkanı Hüseyin Okumuş, "Bu yıl 31. yılımızı kutlayacağız. Biz devletten önce vardık, var olmaya da devam edeceğiz. Bizim ailelerimizin en büyük sıkıntısı, 'çocuklarımız bizden sonra ne olacak' kaygısıydı. Yatılı bakım yuvamızı hayata geçirdik. Henüz ruhsat aşamasındayız. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nden onayımız çıktı, bunu kısa sürede hayata geçireceğiz. Çocuklarımızın özellikle anayasal güvence altına alınması lazım.

Bu yatılı bakımevlerinin daha çok açılması gerekiyor. Yerel yönetimlere de görev düşüyor. Sağ olsun sizin yönetiminiz sayesinde Manisa'daki yerleşim alanlarında kaldırımların düzenlenmesi aşamasında, engellilerin yaşam alanlarının daha yaşanabilir hale gelmesi noktasında duyarlı davranıyorsunuz. Teşekkür ediyorum" dedi.

Her zaman yanınızdayız

Ziyaretlerinden dolayı ZİÇEV yönetimine teşekkür eden Belediye Başkan Vekili Azmi Açıkdil de, "Ayrıca şundan dolayı da teşekkür ediyorum, siz bu işte bir öncülük yaptınız ve bu öncülüğünüz hala devam ediyor. Aşağı yukarı 2 ay oldu, yatılı bölüm de açıldı. O da çok güzel oldu. Allah razı olsun sizden. İlk defa herhalde 90'lı yıllarda proje çizerken, Bornova'da aynı okulla ilgili bir inceleme gezisine gittim. Yani bu okulda işlemler nasıl oluyor, çocuklara nasıl bakıyorlar, sıralar, okulların şekli gibi. Oraya gittiğimde arabaya binerken kapıda ağladım. Yani kimse görmesin diye okuldan ayrılırken ağladım. Hakikaten çok kutsal bir görev bana göre. Bunu siz yerine getiriyorsunuz. Sonra okulun projesini çizdik. O imkanlarla ancak okul yapılabildi. Düşünün şimdi neredeyse 20 sene sonra bir yatılı kısım yapılıyor. Demek ki biraz daha destek vermek lazım. Yine de hepinize çok teşekkür ediyorum. Biz devamlı sizleri destekleriz. Her zaman yanınızdayız" diye konuştu.

Bir günlük askerliğin ömür boyu mutluluğu

Konuşmaların ardından ziyarete gelen engelli öğrencilerden Mehmet Nalbant, Engelliler Haftası kapsamında bir günlüğüne yaptığı askerlik anılarını Başkan Vekili Açıkdil'e anlattı. Askeri bölgede yaptıklarını heyecanla anlatan Nalbant'ın mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Nalbant'ı ilgiyle dinleyen Başkan Vekili Açıkdil, askerde neler yaptığı konusunda sorular yöneltti. Açıkdil'e kısa künye okuyan Nalbant, okullarının atölyesinde kendi yaptıkları süs mumlarından bir tane hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ZİÇEV'den Manisa Belediyesine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement