Rakiplerini canlı olarak kaplanlara yediren Meksika'nın en büyük kartelinin başkanı tutuklandı - Son Dakika
Hukuk

Rakiplerini canlı olarak kaplanlara yediren Meksika'nın en büyük kartelinin başkanı tutuklandı

Meksika'nın en büyük kartellerinden Los Chapitos'un güvenlik başkanı Néstor Isidro Pérez Salas, bin asker ve iki savaş helikopteri ile yapılan operasyonla tutuklandı. Rakip kartel üyelerini kaplanlara yediren Salas'ın tutuklanması, Sinaloa Karteli'nin güvenliğinden sorumlu olduğu için büyük önem taşıyor.

24.11.2023 11:46  Güncelleme: 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meksika'nın en büyük kartellerinden Los Chapitos'un güvenlik başkanı Néstor Isidro Pérez Salas, Çarşamba günü bin asker ve iki savaş helikopteri ile yapılan operasyon ile tutuklandı. Salas, yakaladığı rakip kartel üyelerini canlı bir şekilde kaplanlara yedirmekle tanınıyordu.

KARTELE SERT DARBE

Bu durum Los Chapitos için sert bir darbe olacak. InSight Crime adlı organize suçlar analiz merkezine göre, bu suç örgütü, Sinaloa Karteli'nin fraksiyonlarından biri. Pérez Salas'ın tutuklanması, ABD Dışişleri Departmanı'na göre, özellikle de Pérez Salas'ın kartelin güvenliğinden sorumlu olduğu göz önüne alındığında, daha da önemli hale geldi.

Rakiplerini canlı olarak kaplanlara yediren Meksika'nın en büyük kartelinin başkanı tutuklandı

BİLGİYE KARŞILIK 3 MİLYON DOLAR TEKLİF ETTİ

ABD Dışişleri Bakanlığı, Amerika'ya sokulan kokain sevkiyatlarının büyük bölümünden sorumlu olan Perez'in tutuklanması için sağlanacak bilgiye karşılık 3 milyon dolarlık bir ödül teklif etti.

Rakiplerini canlı olarak kaplanlara yediren Meksika'nın en büyük kartelinin başkanı tutuklandı

ABD BAŞKANI'NDAN MEKSİKA'YA TEŞEKKÜR

Peres'in tutuklanmasından sonra ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamada Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador'a teşekkür etti. Sorgusu devam eden Peres'in birkaç gün sonra savcılığa teslim edilmesi bekleniyor.

Rakiplerini canlı olarak kaplanlara yediren Meksika\'nın en büyük kartelinin başkanı tutuklandı

Son Dakika Hukuk Rakiplerini canlı olarak kaplanlara yediren Meksika'nın en büyük kartelinin başkanı tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement