Bodrum, Bu Yıl da Bir Başka! - Son Dakika
Kadın

Bodrum, Bu Yıl da Bir Başka!

Bodrum, Bu Yıl da Bir Başka!

Yokuş başına geldiğinde Bodrum’u göreceksin, sanma ki sen geldiğin gibi gideceksin. Senden öncekiler de böyleydiler. Akıllarını hep Bodrum’da bırakıp gittiler!

17.07.2012 11:30

Ebedi mavilikler ülkesi Bodrum, size aradığınız her şeyi sunan farklı bir tatil destinasyonu! Huzur, eğlence, uyku, deniz, sanat, aşk, lezzet, konfor... İhtiyacınız olan neyse burada var! Sizi yokuş başında güzeller güzeli, heybetli kalesi ve Cevat Şakir'in keskin bakışları ve Bodrum'a dair sözleriyle karşılayan bu eşsiz yarımada, onca rakibine ve artan nüfusuna rağmen şehirli insanların hala bir numaralı kaçış noktası! Biz de kendimizi; kalınacak yerleri, beach Clubları, restoranları, gece hayatı, festivalleri, alışveriş yerleri, marinaları ve mavi tur seçeneklerinden oluşan, tümüne değil ama önemli bulduğumuz detaylara yer verdiğimiz ufak bir rehber hazırlarken bulduk...

Nerelerde kalabilirsiniz?

Dünyanın en prestijli otel gruplarından biri olan Mandarin Oriental Hotel Group Göltürkbükü'nde Akdeniz ve Ege'nin buluştuğu eşsiz Cennet Koyu'nda muazzam bir otele imza attı. Antonio Citterio imzalı 82 özel deluxe odası, 20 özel suiti, üç özel plajı ve iki kilometrelik sahil şeridi ile sizi bekliyor.

Bodrum'un özellikle son 20 yılda büyük bir ivmeyle gelişen en güzel koylarından biri olan Göltürkbükü'nde bulunan Amanrüya, Aman Resorts'un son gözdesi. 35 metrekareden 75 metreye kadar değişen genişlikte 36 lüks villadan oluşan Aman Rüya, seçkin ve elegant bir tatil için vazgeçilmez bir durak.

Tatillerinde eğlenceyi ön planda tutanlar tarafından tercih edilen Voyage Türkbükü muhteşem Hebil Koyu'nda masmavi denizin yemyeşil doğayla buluştuğu yerde hizmet veren popüler bir otel. Yenilenen Voyage Türkbükü de tavsiyelerimiz arasında.

Bodrum'un en iddialı butik otellerinden ikisi; The Guardian ve The Times gibi dergilere de konu olmuş olan Torba'daki Türkiye'nin ilk ve tek sanat oteli Casa Dell'Arte ve taş yapılı mimarisi ile son derece büyülü bir atmosferde, otantik dekorasyonu ve kişiye özel hizmet anlayışı ile hizmet veren Türkbükü'ndeki Ada Hotel.

Bodrum'un tek, Ege'nin ilk yeşil yıldızlı oteli Ersan Resort Bodrum, özelliklere ailelere yönelik VIP seviyesinde hizmet veren 5 yıldızlı bir otel. 70.000 metrekarelik bir alanda kurulu olan Ersan, tamamen yenilenen tesislerindeki modern konsept a'la carte restoranları, aquaparkı, Spa ve türlü aktiviteleri ile bu yaz dikkat çekenlerden...

Bodrum'un klasikleşmiş ama değerini kaybetmeyip her yıl üzerine ilave eden adreslerinden biri de Maça Kızı. 1977 yılında Ayla Emiroğlu tarafından kurulan Maça Kızı, misafirlerini Türkbükü'nde ağırlamaya devam ediyor. Bodrum denildiğinde akla ilk gelenlerden! Bir başka klasikleşmiş adreslerden biri de Marina Vista! Bodrum Milta Marina'nın giriş kapısında olan otel; konumu, yat limanı manzarası enfes terası, gözlerden uzak havuzu ve konforuyla vazgeçilmezlerden.

Gün boyu yararlanabileceğiniz kapalı ve açık spor merkezleri, su sporları, Prof.Dr. Osman Müftüoğlu yönetimindeki Wellness & Spa merkezi, bulunduğu koyla bütünleşen özel mimarisi ile Bodrum'un en özel tatillerinden birini sunan Yalıkavak'taki Palmalife Bodrum Resort & Spa,

CondÉ Nast tarafından 'Avrupa ve Akdeniz'in En Büyüleyici Oteli' de seçilmiş olan Divan Bodrum, adeta çölde bir vaha! Lüks ve sadeliği bir arada yaşamak isteyenleri Göltürkbükü'ne davet ediyor.

Ege'nin masmavi suları ile çevrilmiş olan özel bir yarımada da yer alan Xanadu, özenle hazırlanmış Villa ve Suit'lerinde dünyanın farklı yerlerinden konuklar ağırlamakta. Akyarlar Turgutreis tarafında bulunan 5 yıldızlı otel, ilk kurulduğunda Daily News'e de haber olmuştu.

Nerede ne yiyebilirsiniz?

İstanbul'un dünyaca ünlü İtalyan restoranı Cipriani, Yalıkavak Marina'da da hizmet vermeye başladı. Seçkin İtalyan mutfağından enfes tatlar, restoranın klasiği Bellini ve leziz deniz ürünleri bir harika!

Nişantaşı'nın lezzet duraklarından Cento per Cento' ya da Türkbükü'ndeki Kuum Otel'in içinde rastlayabilirsiniz.

Pizza severler için tavsiye edebileceğimiz adres ise her daim tıklım tıklım olan Neyzen Tevfik Caddesi'nde, Marina'nın tam karşısında 1989 yılından beri hizmet veren Sünger Pizza!

Meşhur Antakya mutfağının kendisi kadar ünlü restoranı Antiochia, ülkemizin ilk çağdaş butik oteli Casa Dell'Arte bünyesinde hizmet veriyor. Buraya mutlaka uğramalısınız. Otelin bünyesinde bulunan bir başka restoran ise Ege'nin muhteşem lezzetlerini barındıran Mimolett.

80'li yıllardan beri hizmet veren, Bodrum'da balık denildiğinde ilk akla gelen restoranlardan Balıkçı Hasan'ın Yeri Yalıkavak'ta hizmet vermeye devam ediyor. Balık ve rakı müdavimleri için bir başka keyifli nokta da Turgutreis'ten Akyarlar'a doğru giderken yolun sağındaki muhteşem Kos manzaralı Fener Restaurant! Tabii Gümüşlük'teki Ali Rıza'nın Yeri de 1972'den beri hizmet veren hoş bir balık restoranı.

Güneydoğu mutfağının nadide lezzetlerini bulabileceğiniz Denizhan Et Lokantası 'nda tabağınıza gelen çoğu sebzeyi kendileri üretiyor. Etler özenle seçiliyor. Konacık-Bodrum Yolu'nda bulunan bu lezzet köşesi için özellikle hafta sonları için önceden rezervasyon yaptırmanızı da tavsiye ederiz.

Gündüz eğlencesi, Beach Club'lar

• The Marmara Bodrum Beach Torba, mavi bayraklı denizi ile misafirlerine kapılarını açıyor. Her sabah saat 7: 00 itibariyle kapılarını açan plajda misafirler, girişte kendilerine verilen kartlarla gün içindeki harcamalarını gerçekleştirebiliyor. Sabahları saat 08: 00-12: 00 arası zengin kahvaltı menüsünün sunulduğu tesiste akşam 19: 00 sonrası iskele üzerine kurulan restaurant düzeniyle misafirlere muhteşem bir Bodrum akşamı yaşatılıyor.

• Sofistike konseptiyle dünyanın en ünlü gece kulüplerinden Billionaire Club'ın eğlenceyi yumuşacık kumlara taşıyan, turkuaz denizin eşlikçisi Billionaire Beach Club, Palmarina Yalıkavak'ta sizi bekliyor.

• 1.500 kişilik plaj ve konaklama alanı, 400 kişilik kahvaltı, restoran ve pubları ve kaliteli su sporları etkinlikleriyle Fink Beach Club, Ortakent'te hizmette.

• Bardakçı Koyu'nda bulunan Bo Beach, Yalıkavak'taki Moon Beach ve muhteşem bir koyda yer alan ve eğlencenin önemli adreslerinden biri olan Dodo Beach Club da diğer adreslerden...

Gece hayatının 'in' leri!

• Bodrum'un yeni eğlence mekanlarından Ottoflamm, 2012 yazında adından çokça söz ettiriyor. Sektörün önemli isimlerinden 'Otto' ve Asmalımescit'in bilinen en iyi restoranlarından 'Flamm' ortaklığında Göltürkbükü Yalı Mahallesi'nde. MFö, Mulatu Astatke, Nicolas Jaar ve önemli Dj'leri görebileceğiniz mekanda Salı ve Perşembe günleri de çok özel partiler var.

• Yaz boyu eğlence vaad eden bir diğer mekan da Kuum Otel'de bulunan Kuum Sortie! İstanbul gece hayatının aranan isimlerinden Sortie, anlaşılan namını Bodrum'da da sürdürmeye kararlı!

• 4 farklı barı, 3 ayrı restoranı ile Bodrum Marina Yacht Club da eğlence hayatına yön veren adreslerden. Yaz boyu süren canlı caz ve latin müzik konserlerinde yat limanının o eşzi atmosferinde içkinizi yudumlarken sahnede dünyaca ünlü grupları da dinleme şansınız var. Fatih Erkoç, İskender Paydaş, Zeynep Casalini, Zafer çebi Orkestrası, Mine & Karma Band bu yaza damga vuracak isimler. Tabii arada sürprizler de olmuyor değil. örneğin geçtiğimiz haftalarda dünyaca ünlü Amerikalı smooth jazz grubu Spyro Gyra enfes bir konsere imza attı...

9

Rixos Premium Ada Gazinosu da özellikle eğlencede Türk müziğinden vazgeçemeyenlerin buluşma adresi. Gazino kültürünü geri getiren mekanda bu yaz Berkant, Hüner Coşkuner, Tanyeli, Faslı Nazenin, Semiha Yankı, Selami Şahin gibi isimler sahne alıyor...

• Bodrum gece hayatında küçük ama büyük etki bırakan Cumhuriyet Caddesi'ndeki Mavi Bar, canlı müziğin aranan adreslerinden Veli Bar, rock müzik severler için Adamik, Körfez ve Kule Bar, efsanevi disko Halikarnas, asırlık ağaçları, tarihi taş binası ve Kale manzarasıyla Küba ve tabii eğlencenin aranan adreslerinden Türkbükü'ndeki Ship A Hoy da eğlenmek için ideal yerlerden...

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kadın Bodrum, Bu Yıl da Bir Başka! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement