Dünya Çocuk Kitapları Etkinlikleri, Neomarin Çocuk Kültür Merkezi'nde - Son Dakika
Kadın

Dünya Çocuk Kitapları Etkinlikleri, Neomarin Çocuk Kültür Merkezi'nde

Dünya Çocuk Kitapları Etkinlikleri, Neomarin Çocuk Kültür Merkezi\'nde

GA Çocuk'un bu yıl altıncısını düzenlediği Dünya Çocuk Kitapları Haftası, Neomarin Pendik Alışveriş Merkezi ev sahipliğinde, 15 ve 16 Kasım'da kutlanacak.

11.11.2013 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Size "SÖZ" Veriyoruz!

6. Dünya Çocuk Kitapları Haftası Etkinlikleri, Neomarin Çocuk Kültür Merkezi'nde!

GA Çocuk'un bu yıl altıncısını düzenlediği Dünya Çocuk Kitapları Haftası, Neomarin Pendik Alışveriş Merkezi ev sahipliğinde, 15 ve 16 Kasım'da kutlanacak. Bir Sosyal Sorumluluk Projesi olarak 5 yıldır uygulanan ve 5000 kitap bağışıyla birçok köy kütüphanesine destek veren proje kapsamında, Türk Çocuk Edebiyatı'nın önde gelen isimleri Neomarin Çocuk Kültür Merkezi salonunda çocuklarla buluşmaya hazırlanıyor.

"Size SÖZ Veriyoruz!"

Tüm dünyada her yıl Kasım ayının ikinci haftasında kutlanan Dünya Çocuk Kitapları Haftası, 1917'de resmi olarak kabul edilerek önemli günler kategorisine dahil edildi. Dünyanın pek çok ülkesinde çeşitli kuruluşların kitap ve çocuk ilişkisini güçlendirmek adına aktif olarak kutladığı Dünya Çocuk Kitapları Haftası'nın Türkiye ayağını 2008 yılından bu yana yürüten GA Çocuk, bu yılki temasını "Size SÖZ Veriyoruz!" olarak belirledi. Geçtiğimiz beş yıl boyunca okuma bilincini çocuk yaşlarda kazandırmaya yönelik workshop ve atölye programlarıyla sürdürülen Dünya Çocuk Kitapları Haftası Etkinlikleri; çocuklara kitap sevgisi aşılayarak hayatlarına estetik ve zihinsel değerler katmak üzere yola çıkarak 5000'in üzerinde çocuğa ulaştı. Proje aynı zamanda sosyalleşme sürecindeki çocukların kelime dağarcığının zenginleştirerek iletişim becerilerini güçlendirmeye yönelik aktiviteler de içeriyor.

Yekta Kopan Onur Konuğu

6. Dünya Çocuk Kitapları Haftası Etkinlikleri, 15-16 Kasım günlerinde Neomarin Pendik Alışveriş Merkezi içinde bulana Neomarin Çocuk Kültür Merkezi salonunda gerçekleşecek.

Çocuk Edebiyatı'nın değerli yazarlarını yayınevleriyle birlikte ağırlayacak olan etkinlikler, kitapla çocuk arasındaki bağı kurmaya dayalı çeşitli sanat atölyeleriyle desteklenerek, farklı alanlarda çalışan sanatçıların katılımıyla da güçlenecek. Ülkemizin en önemli seslendirme sanatçılarından olan, TV programlarıyla birbirinden değerli işlere imza atan, çocuk ve yetişkin edebiyatının değerli ismi Yekta Kopan bu yılın Onur Konuğu. Sayın Kopan 16 Kasım'da alanda bulunarak çocuklarla sohbet edecek ve Marsık Yayınları'ndan çıkan "Burun" adlı kitabını çocuklar için imzalayacak. Simla Sunay ve Melek Özlem Sezer'in de kitapları, renkli etkinlikleri ve eğitici sohbetleriyle katılacağı 6. Dünya Çocuk Kitapları Haftası Etkinlikleri; kitap bağışlarıyla temposunu yükselterek Sevinçer Masal Tersanesi Kukla Tiyatrosu'dan "İçimdeki Renkler" adlı oyunla sona serecek.

MEB onaylı proje, okulların ve münferit ziyaretçilerin ücretsiz katılımı ve 600 adet ücretsiz kitap dağıtımıyla sosyal sorumluluk yönünü bir kez daha ortaya koymaya hazırlanıyor. 15-16 Kasım günlerinde 13.00-18.45 saatleri arasında devam edecek olan etkinliğin ayrıntıları, Dünya Çocuk Kitapları Haftası Türkiye resmi web sayfası olan www.dunyacocukkitaplarihaftasi.org'tan görülebilir.

6. DÜNYA ÇOCUK KİTAPLARI HAFTASI ETKİNLİK PROGRAMI

15 KASIM CUMA

13.00-13.30 BAŞLARKEN/ Dünya Çocuk Kitapları Haftası Bildirisi

13.30-14.30 Art Nouveau/ Size "Söz" Veriyoruz Poster Bildiri

14.30-15.30 Workshop/ Sözcüklerin Rengi, Rengin Mutluluğu (Simla Sunay)

15.30-16.15 İmza Saati/ Simla Sunay (TUDEM Yayınları)

16.15-17.00) Çocuk ve Tasarım / Book Antiqua

17.00-18.00 Workshop/ Büyüklerle Dalga Geçme Dersleri (Melek Özlem Sezer)

18.00-18.45 İmza Saati/ Melek Özlem Sezer (Can Çocuk Yayınları)

Dünyaya Giden Tramvay/ Kitap Bağış Noktası

16 KASIM CUMARTESİ

12.00-13.00 Naive Art/ Dünyanın Kapıları (Kitap Kapağı Kolajı)

13.00-14.00 Çocuk ve Yazı / Yaza Yaza Yaşarken (Kaligrafi)

14.00 -15.00 Çocuk ve Edebiyat/ Onur Konuğu Yekta Kopan Söyleşi

15.00-16.00 İmza Saati/ Yekta Kopan (Marsık Yayınları)

16.00- 17.00 Kolektif Art/ Dünyaya Giden Tramvay (Enstalasyon)

17.00-17.45 Mektup Atölyesi/ Kitap Bağışı Yapılan Bölgelerdeki Kardeş Okul Öğrencilerine Mektup Yazılacak ve Alandan Postalanacak)

17.45 – 18.30 SEVİNÇER MASAL TERSANESİ KUKLA TİYATROSU/ İÇİMDEKİ RENKLER

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kadın Dünya Çocuk Kitapları Etkinlikleri, Neomarin Çocuk Kültür Merkezi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement