Emre Arolat, Londra Mimarlık Festivali'nde! - Son Dakika
Kadın

Emre Arolat, Londra Mimarlık Festivali'nde!

Emre Arolat, Londra Mimarlık Festivali\'nde!

Emre Arolat, 6 Temmuz’da düzenlenecek olan Londra Mimarlık Festivali’ne konuşmacı olarak katılacak.

03.07.2012 16:30

Emre Arolat, dünyanın en önemli mimarlık etkinliklerinden olan Londra Mimarlık Festivali (London Festival Of Architecture) kapsamında, 6 Temmuz 2012 Cuma saat 17: 30'da The Hub: King's Cross'da 'Is Istanbul On The Way of Londonisation?' ( 'İstanbul Londralaşıyor mu?') başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek. Moderatörlüğünü WAF (World Architectural Forum) Başkanı ve Ağa Han Komitesi eski Başkanı Prof. Dr. Süha özkan'ın üstleneceği etkinlikte Arolat, İstanbul'un güncel muhafazakar-neoliberal politikalar altındaki hızlı kentsel gelişimi ile Londra'nın 80'li yıllarda geçirdiği dönüşümü karşılaştırarak İstanbul'un bugün içinde bulunduğu süreçte mimarlığın rolünü sorgulayacak. Dünyaca ünlü mimarlık kuramcısı Charles Jencks'in konu hakkındaki değerlendirmesi ile devam edecek olan etkinlik; Süha özkan, Charles Jencks ve Emre Arolat'ın gerçekleştireceği panelle son bulacak.

Etkinlik programı hakkında:

17: 30 Emre Arolat

18: 20 Prof. Charles Jencks

18: 50 Prof. Süha özkan moderatörlüğünde Panel

19: 30 Soru - Cevap

20: 30 Kokteyl

23 Haziran - 23 Eylül tarihleri arasında Londra'da gerçekleşecek olan International Design and Architecture Showcase kapsamında gerçekleşecek olan London Festival of Architecture 2012 geniş çaplı uluslararası yetkinliği sahip. 25 Haziran - 8 Temmuz arasında Londra'nın değişik bölgelerinde sergiler, paneller, konuşmalar gibi çeşitli etkinliklerin düzenleneceği Festival, RIBA, Architecture Foundation, British Council ve New London Architecture gibi İngiltere'nin Mimarlık alanındaki önde gelen kurumları tarafından iki yılda bir düzenleniyor. Festivalin üçüncü ve son haftasonu olan 6-7-8 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek etkinlikleri de Kings Cross bölgesinde yoğunlaşıyor.

2010 dönemi Aga Khan Mimarlık ödülü sahibi Mimar Emre Arolat, bu yıl "MIPIM AR Future Project Awards 2012"de "Cendere Vadisi Kentsel Tasarım Projesi" ile Karma Kullanım kategorisinde büyük ödülü almıştı. Emre Arolat 24 Mart 2012 tarihinde Kadir Has üniversitesi tarafından verilen 8. Kadir Has ödülleri kapsamında 'Sanatta üstün Başarı ödülü'ne layık görüldü. EAA-Emre Arolat Architects geçtiğimiz Mart ayında düzenlenen ArkiParc 2012 Gayrimenkul ödülleri kapsamında "Yalova Raif Dinçkök Kültür Merkezi" ile Alternatif Yatırımlar kategorisinde; Tekfen Kağıthane OfisPark ile Ofis kategorisinde ödüle layık görüldü.

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kadın Emre Arolat, Londra Mimarlık Festivali'nde! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement