Evlerde Okuma Köşeleri İçin Yaratıcı Çözümler - Son Dakika
Kadın

Evlerde Okuma Köşeleri İçin Yaratıcı Çözümler

Evlerde Okuma Köşeleri İçin Yaratıcı Çözümler

Kitap okumayı sevenler ve düzenli olarak okuyanlar, kendilerine ait bir okuma bölümü olmasının değerini bilir.

23.03.2017 13:58

Kalabalık evlerde kaçılabilecek küçük bir alan ya da kitap okurken kimsenin rahatsız edemeyeceği özel bir oda sayesinde okuma saatleri daha keyifli hale gelebilir. Eğer siz de evinizde bir okuma alanı ya da kütüphane odası yaratmak istiyorsanız; ipuçlarından ilham alarak kendi özel bölümünüzü oluşturabilirsiniz.

t-tsekkei-klasik-tarz-multimedya-odasi-fotograflari.jpg

Okuma saatlerinde sessiz ve sakin bir alan arayanlar, okuma köşelerini mutlaka evin genelinden uzakta bir oda ya da bölümde yapmalılardır. Kullanılmayan bir ardiye, çalışma odası, misafir odasının bir köşesi gibi ev sakinlerinin uğramadığı ya da aktif olarak kullanılmayan alanlar güzel okuma bölümleri olacaktır.

bilgece-tasarim-modern-tarz-calisma-odasi-fotograflari.jpg

Eğer kendinize ait bir kütüphane odası yaratma şansına sahipseniz; hem alandan kazanmak hem de daha fazla kitabı depolayabilmek için odanın içinde tavana dek uzanan kitaplıklar kullanabilirsiniz. Kitaplıkların yanında bir çalışma masası, rahat bir kanepe ya da berjer tercih ederek okuma saatlerinizde rahat edebilirsiniz. Ayrıca bu şekilde odayı gerekli zamanlarda misafir odası olarak kullanmanız da mümkün olacaktır.

idid-kirsal-country-tarz-calisma-odasi-fotograflari.jpg

Okuma alanlarında doğru bir aydınlatma tercih etmek çok önemlidir. Gece gündüz kitap okuyan insanlar için doğru köşelerden gelen sıcak bir aydınlatma ve gece lambası doğru tercih olacaktır. Abajur ya da lambaderi kitap okuyacağınız koltuk ya da berjerin yanına koyarak her saatte rahatlıkla okuyabilirsiniz.

assen-emilov-photography-iskandinav-tarz-multimedya-odasi-fotograflari.jpg

Evin genelinde kendinize ayırabileceğiniz bir odanız yoksa, okuma köşenizi oluşturmak için yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz. Oturma odasında paravan ya da sürgülü kapılarla ayrılmış bir alan, iki kolun arasında ya da duvarın içindeki çıkıntıda saklanabileceğiniz gizli bir köşe ya da tavan arası, asma kat, geniş hol gibi kör noktaların bir bölümünü değerlendirebilirsiniz.

proyecto_cafeina-enduestriyel-tarz-multimedya-odasi-fotograflari.jpg

Yaratıcılığınızı kullanarak eğlenceli ve dikkat çekici okuma alanları oluşturabilirsiniz. Yeni fikirlere açık olun ve dekorasyon fikirlerini araştırarak evinize ve beğenilerinize en uygun olan fikri seçin. Böylece okuma bölümünüz evinizin en dikkat çeken alanı olabilir.Tıpkı bu eğlenceli okuma bölümü gibi!

mobilyada-moda-modern-tarz-cocuk-odasi-fotograflari.jpg

Çocuklara özel bir okuma alanı oluşturmak çok değerli bir fikirdir. Küçük yaşta okumayı sevmeleri, kendilerini geliştirirken yeni hikayeler öğrenmeleri ve kaliteli vakit geçirmeleri için çocuklarınıza odalarında özel bir köşe oluşturabilirsiniz. Çocuk odalarının kullanılmayan bir köşesini değerlendirebilir ya da küçük odalarda akıllı mobilyalar, duvar kitaplıkları ya da farklı dekoratif fikirlerden yardım alabilirsiniz.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Kadın Evlerde Okuma Köşeleri İçin Yaratıcı Çözümler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement