Hoş Gör Sen Ne Olur? - Son Dakika
Kadın

Hoş Gör Sen Ne Olur?

Hoş Gör Sen Ne Olur?

Yenikadın ailesinin bir parçası olmaktan onur duyduğumu belirterek başlamak isterim ilk yazımın ilk satırlarına. İlk olarak ne hakkında yazacağıma karar vermek bir zaman aldı. Sonra dedim ki kendime, en çok şikayet ettiğim şey ne? Sonra fark ettim ki son yıllarda hoşgörüsüzlük beni en çok sıkan konuların başında geliyor.

26.11.2018 10:33

Bir zaman evvel yeni taşındığım evde, benden önce oturan ev sahiplerinden kalma bir tesisat sorunundan dolayı bir sıkıntı yaşadık. Bunun için gerekli tamirci tamirini yaptığı sırada ben ikiz çocuklarıma gebeliğimin 7. ayındaydım.

Komşumun evine olan rahatsızlıktan ötürü onun evinde yapılan tadilattan dolayı, komşum benden bir gebeden asla istenmeyecek bir şeyi talep etmişti. Tamir ettirdikten sonra onun evinin temizliğini!

O kadar şaşırmıştım ki, şu an bile nasıl söyleyebilir insan acaba diye düşünebiliyorum. Ama sonra öğrendim ki, bir evladı olan kadın 9 kez ileri gebelik düşüğü yaşamış.

Sonra onu affetmek için bu sebebin yeterli olduğuna kani oldum. Evet dedim, o kadar çok çocuk istemiş, defalarca kez vazgeçmemiş ve epeyce sıkıntı çekmiş biri olarak, iki çocuğun üzerine ikiz gebeliği yaşayan biri sempatik ve yardıma muhtaç gelmemiş olabilir.

Sonra neden insanların bu kadar hoşgörüsüz olduğunu düşünmeye devam ettim.

Tatile gitmeyi çok istemesine karşın, vakit ya da maddi sorun ya da başka herhangi bir sebeple gidememiş biri sosyal medyada gezinirken, yaz-kış fark etmeksizin tatilde olan birini görüyor.

Evladı olmamış biri, evlatları ile mesut zamanlarını paylaşan birini; sonra arabası olmayan arabalıları vs…

Bu liste elbette uzar gider ancak sorunun temeline inmemiz gerekirse insanların önce kendini, ekonomik durumunu, ailesini, arabasızlığını, işini özetle sahip olduğu ya da olmadığı her şeyi kabul etmesi gerekiyor.

'İşin sırrı kendini sevmekte'

Bazen verilen imtihanken, bazen verilmeyen imtihan olabiliyor.

Peki kendimizi sevmemiz için ne yapmamız lazım?

Aynanın karşısına geçip kendimizi sevdiğimizi söylemek bir yöntem ama narsistlik ile karışmaması için kendimizi başkası tarafından hayal etmemiz en güzeli olacaktır.

Empati denilen bu metot; başkalarını anlamamızda bize yol gösterdiği gibi kendimizi anlamamızda da bize çok yardımcı olacaktır.

Ben bazen, kendime sanki büyük bir gökdelenden, sonra uçaktan hatta uzaydan baktığımı hayal ediyorum. İşte o zaman ne kadar küçük ne kadar ehemmiyetsiz ne kadar sıradan olduğumu anlamama yardımcı oluyor bu yöntem.

O kadar sıradanken, herkesten farklı olmak…

Mucizeleri görmek için istediğiniz yöntemi deneyebilirsiniz. Sizi iyi hissettirecek şey, her ne ise bulacak olan da yine sizsiniz. Ama bulduğunuz yöntem her ne olursa olsun, kendinize şefkat göstererek başkalarına daha müsamahakar bakarak toplumca şikayetçi olduğumuz hoşgörüsüzlük aşamasından bizi hoşgörü aşamasına çıkartacaktır.

Hepimize daha çok sevecek ve sevilecek günler dilerim.

Sevgiyle kalın.

Elif Zorcan

Son Dakika Kadın Hoş Gör Sen Ne Olur? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement