İş Kadınlarından Kadın Semt Pazarı'na Ziyaret - Son Dakika
Kadın

İş Kadınlarından Kadın Semt Pazarı'na Ziyaret

İş Kadınlarından Kadın Semt Pazarı\'na Ziyaret

Diyarbakır İş Kadınları Girişimciler Kurulu heyeti, Bağlar Belediyesi'ni ve belediyenin açtığı bağlı Jiyan Kadın Semt Pazarı'nı ziyaret etti.

03.12.2013 13:43

Diyarbakır İş Kadınları Girişimciler Kurulu heyeti, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran'ı makamında ziyaret etti. Ziyarete, TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Didar Avcı Türk'ün öncülüğünde çok sayıda kadınları katıldı.

Başkan Baran tarafından karşılanan kadın heyeti, belediyenin yaptığı kadın çalışmaları ve kadın projeleri hakkında da bilgi aldı. Ziyaretin ardından kadın heyeti ve Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Sema Koç, belediyeye bağlı Kadın Jiyan Semt Pazarı'na giderek kadın esnaflarına destek amaçlı alış-veriş yaptı. Stantları gezen İş Kadınları Girişimciler Kurulu heyeti, Diyarbakır ve bölgenin tek olma konumunda bulunan Jiyan Semt Pazarı'nın çok önemli bir örnek teşkil ettiğini belirterek, projenin hayat bulması için sonuna kadar destek sunacaklarını söyledi.

'BAĞLAR BELEDİYEMİZİN KADIN ÇALIŞMALARINI DESTEKLİYORUZ'

Kadın heyeti adına bir açıklama yapan TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Didar Avcı Türk, yaklaşık 20 kadın ile birlikte Jiyan Semt Pazarı'ndaki kadın esnaflarına destek amaçlı geldiklerini söyledi. Avcı Türk, "Biz buraya Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu olarak geldik. Bağlar Belediyemizin kadın çalışmalarının hepsini destekliyoruz. Daha öncede pazara alışveriş yapmak için geldik ama bugün toplu olarak geldik. Amacımız buradaki kadınlara destek sunabilmektir. Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu olarak, böylesi güzel bir projeyi Diyarbakır'a kazandırdıkları için Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran'a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz" dedi.

Bölgede bu projenin bir ilk olduğunu hatırlatan Avcı Türk, "Kadın istihdamına dönük yapılmış bir semt pazarıdır. Bu sadece kadın belediye başkanlarına değil, bölgedeki bütün belediye başkanlarına örnek olması gereken bir proje. Kadın güçlenirse aile güçlenir, toplum güçlenir. Biz bunun bilincindeyiz. Dilerim bu çalışmanın benzeri yahut devamı diğer semtlerimizde de olur ve Türkiye geneline yayılır. Çünkü bu gerçekten örnek teşkil eden bir çalışma" şeklinde konuştu.
Avcı Türk'ün ardından konuşan Bağlar Belediye Başkanı Sema Koç'da kadın Jiyan Semt Pazarı'nın yaklaşık dört aydır aktif halde çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayarak şöyle konuştu: "214 kadınımızın ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde durabilecek şekilde istihdam edilmelerini sağlanıyoruz. Bir duyarlılıkta oluştu diyebilirim. Ama bu yetmiyor. Bütün Diyarbakır halkından bilhassa kadınlarımızdan bir duyarlılık bekliyoruz. Nitekim burası kendi mekânları".

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Kadın İş Kadınlarından Kadın Semt Pazarı'na Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement