Oyuncak Müzesi Çocukları Sevindirmeye Devam Ediyor - Son Dakika
Kadın

Oyuncak Müzesi Çocukları Sevindirmeye Devam Ediyor

Oyuncak Müzesi Çocukları Sevindirmeye Devam Ediyor

Faber-Castell ile Yetenekli Eller Atölye Çalışmasında, bu ay çocuklar en sevdikleri masal kahramanlarını çizecek.

03.10.2013 15:13  Güncelleme: 17:27

İstanbul Oyuncak Müzesi Hafta Sonu Etkinlikleri

Faber-Castell ile Yetenekli Eller Atölye Çalışması

İstanbul Oyuncak Müzesi'nde har ay farklı bir temanın işleneceği "Faber-Castell ile Yetenekli Eller Atölye Çalışması"nda, bu ay çocuklar en sevdikleri "Masal Kahramanları"nı birbirinden farklı malzemeleri kullanarak yaratma imkanı bulacaklar.

"Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler" Resim Çalışması ; Küçük katılımcılar, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler'in hikayesini dinledikten sonra hayallerinde canlandırdıkları masalı biraz oyun hamuru bolca boya ile kağıda çizecekler.

Eğitmen: Belgin Füruzan Kırıcı

Tarih: 5 Ekim Cumartesi

Saat: 11:00-13:00

Yaş grubu: 4-8 Yaş

Faber -Castell'in katkıları ile gerçekleşen atölyelere katılım için müzemizi arayarak rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Etkinlikler,müze ziyaretçilerine ücretsizdir. İndirimli giriş ücreti 7 TL, tam giriş ücreti 10 TL'dir.

Evvel Zaman İçinde - Tek Kişilik Müzikli Çocuk Oyunu

Hayalbaz Oyun Atölyesi'nin hazırlayıp sunduğu "Evvel Zaman İçinde" adlı oyunda çocukluğumuzdan beri dinlediğimiz masallar, sürpriz dostlarla birlikte yavaşça canlanmaya başlayacak..

Katılım için müzemizi arayarak rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Hazırlayan- Oynayan: Mehmet Erbil

Oyun Tarihleri: 5 Ekim Cumartesi

Saat: 13:30

Yaş Grubu: 3 yaş ve üzeri

Ücret: 20 TL.'dir.(Müze giriş ücreti dahildir.)

Origami Sanat Atölyesi

"Koşuşturmalı bir hayatta, sessiz bir alanda oturup ufak bir kağıt parçasını katlamak bile çocuğunuza denge ve huzuru getirecektir.. Sadece çocuğunuza biraz zaman ayırmayı ve bir kağıt parçası vermeyi unutmayın..'

Origami nedir? Origami Japonlar'ın kağıt katlama sanatıdır.Ori'nin anlamı katlama, Kami'nin anlamı kağıt demektir. Origami "tekrarlanabilir eylemler yoluyla şematik öğrenme"nin bir örneğidir. Origami tüm beyni etkinleştiren, birçok akademik faydaları olan ve matematiksel kavramlarıpekiştiren bir faaliyettir. Sıralama, matematik/ mekânsal ilişki, geometrik şekiller (üçgen ,kare,dikdörtgen vb.) ve okuma bunlardan bazılarıdır.

Küçük kağıt ustalarının zihinlerinde var olan tüm kavramları, kağıt parçalarının kıvrımlarıyla nasıl yarattıklarına inanamayacaksınız. Bu atölye çalışmasında DİNOZOR'lara yeniden hayat vermeye ne dersiniz?

Katılım için müzemizi arayarak rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Eğitmen: Gökçen Atamgüç

Tarih: 6 Ekim Pazar

Saat: 11:00-12:30

Yaş Grubu: 4-9 yaş (aile ile birlikte)

Etkinlik Ücreti: 30 TL (Müze giriş ücreti dahildir)

Kırmızı Burnun Yolculuğu- Mim Gösterisi

Kırmızı burnunu kaybeden bir Palyaço, kayıp burnunu ararken kendini bir anda bir tiyatro sahnesinde, seyirci karşısında bulur ve komik olaylar birbirini takip eder. Sizi, şaşkın palyaço ile beraber kırmızı burnunu aramaya İstanbul Oyuncak Müzesi'ne bekliyoruz.

MİMİSTANBUL tarafından sergilenen gösteriye katılım için müzemizi arayarak rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Yazan- Yöneten-Kukla Tasarım: Mehmet Erbil

Müzik : Melih Serhat Soyyiğit

Oyun Tarihleri: 6 Ekim Pazar

Saat : 14:00

Yaş Grubu: 4 yaş ve üzeri

Ücret: 20 TL.'dir.(Müze giriş ücreti dahildir.)

Bez Bebek Yapım Atölyesi

Her çocuğun sevdiği bir masalı, bir kahramanı ve bu masala uyarladığı kendi hikayesi vardır. Şimdi masallar, kahramanlar ve hikayeler çocukların kendi elleriyle tasarlayacakları bez bebeklere dönüşecek. Sizleri, yeni hikayeler ve yeni kahramanlar yaratmak üzere Banu Kurt'un eğitmenliğinde gerçekleşecek olan "Bez Bebek Tasarım Atölyesi"'ne bekliyoruz.

Her yaştan katılımcının kendi bebeğini tasarlayabileceği atölye çalışmasına katılmak için müzemizi arayıp rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Eğitmen: Banu Kurt

Tarih: 27 Ekim Pazar

Saat: 11:00-14:00

Yaş Grubu: 5-8 yaş (aile ile)

8 yaş ve üzeri tek başına katılabilir.

Atölye Ücret: 50 TL'dir ( Müze giriş ücreti dahildir).

Yasemin Sungur'la "Kitap ile Sohbet"

Amacı kitaplara dokunmak, kitabın içinde yaşamak, paylaşmak ve aktarmak olan "Kitap ile Sohbet" atölyesinde okuduğumuz kitabın kahramanlarını tanıyıp, yerine geçip yaşamımıza yeni deneyimler katıyoruz.

Okumayı seviyorsanız, okuduğunuz kitabın derinliklerine inmek istiyorsanız, okuduğunuz kitap hakkında konuşmak istiyorsanız, yazmayı seviyorsanız, yazmak yolculuğuna farklı bakış açılarını katmak istiyorsanız sizleri "Kitap ile Sohbet" atölyemize bekliyoruz.

Her Salı 11:30-13:30 saatleri arasında İstanbul Oyuncak Müzesi'nin kafe alanında gerçekleşen atölyemize katılım için ayın kitabını öğrenmeniz yeterlidir.

Etkinliğe katılım ücreti 25 TL'dir.

Tahta Oyuncak Boyama Atölyesi

Birbirinden farklı, sevimli şekillerden oluşan tahta oyuncaklar çocuklardan ve büyüklerden ilgi görüyor. Çocuklar kendi oyuncaklarını yaparken hem yaratıcılıklarını geliştiriyor, hem de çok eğleniyorlar. Gözetmenimiz tarafından yapılacak olan atölye çalışmasına grup olarak katılmadan önce randevu almanız gerekmektedir.

Tahta Oyuncak Boyama, atölye alanında farklı bir etkinlik olmadığı sürece Cumartesi-Pazar günleri açık olacaktır. Etkinliğimizin saatlerini öğrenmek için İstanbul Oyuncak Müzesi'ni telefon ile arayarak bilgi alabilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kadın Oyuncak Müzesi Çocukları Sevindirmeye Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement