Sağlığa zarar veren moda alışkanlıkları - Son Dakika
Kadın

Sağlığa zarar veren moda alışkanlıkları

Sağlığa zarar veren moda alışkanlıkları

Şık görünmek için tercih ettiğiniz ürünler sağlığınız için ciddi tehditler içeriyor olabilir. Bu yüzden aldığınız ürünün özelliklerini bilmeli ve bu doğrultuda tercihlerinizi yapmalısınız.

07.09.2019 12:05  Güncelleme: 11:58

Moda trenlerini takip ederken farkında olmadan sağlığınızı tehlikeye atıyor olabilirsiniz. Bunun için tercih ettiğiniz ürünlerin öncelikle sağlıklı olup olmadığına bakmalı ve sağlığınıza zararı olmayan ürünleri tercih etmelisiniz.

DAR KIYAFETLER

En moda akımlardan olan ve hemen hemen her parça için geçerli olan dar kesim kıyafetler, sağlığınız için ciddi riskleri beraberinde getiriyor.Aşırı dar kıyafetler, kan dolaşımını etkiliyor ve varis gibi sağlık sorunlarına neden oluyor.

Sağlığa zarar veren moda alışkanlıkları

YAPAY DERİ KIYAFETLER

Deri pantolon, ceket ve farklı deri tasarımlar sık sık moda trendleri arasına giriyor. Bu noktada tercih ettiğiniz ürünün hakiki deri olmasına dikkat etmeli ve üretimde kullanılan kimyasal maddelerin sağlık açısından zararsız olduğundan emin olmalısınız. Ürün fiyatları nedeniyle deri kıyafetlerde kullanılan malzemelerin sağlık açısından öneminin çoğu kez arka planda bırakıldığı düşünüldüğünde, deri kıyafet seçiminde çok dikkatli olmanız gerektiği sonucu ortaya çıkıyor.

Sağlığa zarar veren moda alışkanlıkları

GÖZLÜKTE SAHTE CAM SORUNU

Gözlerinizi tehdit eden en büyük tehlikelerden biri sahte cam gözlükleridir. Moda trendlerinin çok sık değişmesi ve bu değişime ayak uydurmak için sık sık gözlük almanız bazı detayların gözünüzden kaçmasına neden olabilir. Gözlük tercihinde taklit ürünlerden sakınmalı ve UV koruması olan gözlükleri tercih etmeniz gereklidir.

Sağlığa zarar veren moda alışkanlıkları

SAHTE TAKILAR

Takılar kadınların vazgeçilmezidir. Cilt, saç ve farklı sorunlara neden olan sahte takılar, egzama, alerji ve kaşıntı gibi farklı sorunlara neden olabiliyor.Bu yüzden sahte takılardan uzak durmalısınız.

Sağlığa zarar veren moda alışkanlıkları

YÜKSEK TOPUKLAR

Modanın olmazsa olmazı haline gelen yüksek topuklar dikkatleri üzerinize çekmeyi sağlasa da sağlığınız için sorun oluşturabiliyor. Aşırı yüksek topuklu ayakkabılar, duruş bozuklukları, sırt ağrısı ve bel fıtığı gibi sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

Sağlığa zarar veren moda alışkanlıkları

Son Dakika Kadın Sağlığa zarar veren moda alışkanlıkları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement