Yozgat'ta Kadın Girişimciler Yöresel Ürünler Üretim Merkezi'nde Bir Araya Geliyor - Son Dakika
Kadın

Yozgat'ta Kadın Girişimciler Yöresel Ürünler Üretim Merkezi'nde Bir Araya Geliyor

Yozgat\'ta Kadın Girişimciler Yöresel Ürünler Üretim Merkezi\'nde Bir Araya Geliyor

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde kurulan üretim merkezinde bir araya gelen kadın girişimciler, yöresel ürünlere değer katıyor ve ev ekonomilerine katkı sağlıyor. Çekerek Belediyesi tarafından eski bir buğday pazarı binası tadilat edilerek Yöresel Ürünler Üretim Merkezi'ne dönüştürüldü. Kadınlar, burada kuşburnu marmelatı, üzüm pekmezi, acılı sos, salça, erişte, makarna ve lavanta gibi yöresel ürünler üretiyor ve satışını yapıyor. Bu sayede aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.

15.09.2023 16:10

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde bir araya gelen kadın girişimciler, belediye öncülüğünde kurulan üretim merkezinde hem yöresel ürünlere değer katıyor hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar.

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde 5 yıl önce bir grup girişimci kadın bir araya gelerek Çekerek Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini kurdu. Kısa sürede sayıları artan kadın girişimciler için, Çekerek Belediyesince eski buğday pazarı binası tadilat ettirilerek Yöresel Ürünler Üretim Merkezi'ne dönüştürüldü. Burada ilçeye has yöresel ürünlerden kuşburnu marmelatı, üzüm pekmezi, acılı sos, salça, erişte, makarna ve lavanta ile ilgili birçok ürün üreten kadınlar hem yöresel ürünlere değer katmaya başladı hem de bu ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sunmaya başladı.

Yöresel ürünler merkezinde üretim yapan Tuğba Çalışkan isimli kadın girişimci bu tesisin kazandırılmasında emeği geçen Belediye Başkanı Eyüp Çakır'a teşekkür ederek, "Burada kuşburnu, domates salçası, erişte, lavanta reçeli, acı sos gibi birçok ürün üretiyoruz. Ürünlerimizi tarladan özenle topluyoruz, burada birçok işlemden geçirip geleneksel yöntemlerle ürünlerimizi oluşturuyoruz ve satışa hazır hale getiriyoruz. Burada sattığımız

ürünlerden de aile bütçemize katkı sunuyoruz." dedi.

Kooperatif Başkanı Emine Turgut ise, "Burada üretilen ürünlerimizi rahatlıkla alabilirler. Burada hem üretip hem de ürünlerin satışını yapıyoruz. Yakın zamanda da ilçe merkezimizde ürettiğimiz ürünlerin yanı sıra lavantadan elde ettiğimiz ürünlerinde satışını yapacağımız yöresel ürünler marketimiz açılacak. Herkes buradan istediği ürünü rahatlıkla alabilecek." şeklinde konuştu.

Yöresel ürünler merkezinde alışveriş yapmak için Sorgun'dan geldiğini söyleyen Enver Arslan da, "Çekerek ilçemizde bu tür organik ürünlerin üretilmesi bizi çok mutlu ediyor. Tüm hemşerilerimizin buraları ziyaret edip bu organik ürünleri almasını diliyorum. Temiz, nezih bir yerde ürünlerin üretildiğini gördüm. Burada kolonya, lavanta yağı aldık. Hediyelik eşyalarımızı aldık." ifadelerine yer verdi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Kadın Yozgat'ta Kadın Girişimciler Yöresel Ürünler Üretim Merkezi'nde Bir Araya Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement