Trabzon'un Arsin ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği aracın takla atması sonucu aynı aileden 5 kişi yaralandı. Yaralılar Araklı Devlet Hastanesi ile Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Trabzon'daki obezite merkezi, 1400 hastanın sağlıklı kilo vermesine destek oldu.
Trabzon'da ilk kez açılan poliklinik, çocuk ve ergenlere yönelik görüntülü ruh sağlığı hizmeti sunacak.
Trabzon'daki poliklinik, çocuklara uzaktan psikiyatri hizmeti sunacak. İlk kez uygulanıyor.
Trabzon'da bir hastanın yumurtalığından 40 cm ve 9 kg'lık kitle başarıyla çıkarıldı.
Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk organ nakli yapıldı, hastanın taburcu olduğu bildirildi.
Kanuni Hastanesi'nde uygulanan kapalı omuz artroskopisi ile hastalar hızlı bir şekilde sağlığına kavuşuyor.
Trabzon'daki Gebe Okulu, anne adaylarına doğum ve bebek bakımı hakkında pratik eğitimler sunuyor.
Trabzon Kanuni Hastanesi'nde minik bebekler, uzman sağlıkçılar sayesinde sağlığına kavuşuyor.
Trabzon'daki Obezite Merkezi, 5 yılda 1311 hastaya hizmet vererek önemli başarılar elde etti.
Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi otoparkında unutulan çanta, güvenlik görevlisi tarafından bulunarak polise teslim edildi. Çantanın sahibi ile iletişime geçen polis, çantayı sahibinin oğluna teslim etti. Oğlu, çantayı bulan güvenlik görevlilerine teşekkür etti.
Trabzon'un Dernekpazarı ilçesinde tünel içerisinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi yaralandı. Dernekpazarı ilçesinde tünel içerisinde hatalı sollama sonucu iki araç kafa kafaya çarpıştı. Kazada, Gümüşhane Şiran doğumlu olduğun öğrenilen araç sürücüsü Ünal Mermer kaza yerinde hayatını kaybetti. Aynı araçta bulunan H.Y. ise ağır yaralı olarak Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, diğer araçta yaralanan turistler sürücü H.K., N.M.H. ve M.A. ise Trabzon'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle turizm merkezi Uzungöl yolunda uzun araç kuyrukları oluştu. Kazayla ilgili inceleme sürerken, yetkililer, çift yönlü trafik akışı olan tüneli kullanan sürücüleri trafik yönlendirme levhalarına dikkat etmeleri ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
Trabzon'da yürüme mesafesinde kısalma ve ağrı şikayetleriyle Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran 74 yaşındaki hasta, CERAB tekniğiyle sağlığına kavuştu. Hastanenin kalp ve damar cerrahisi kliniğinde yapılan tetkikler sonucunda ciddi tıkanıklıklar tespit edilen hastaya, CERAB tekniği uygulandı. Bu yöntemle hastanın damarları yeniden yapılandırılarak kan akışı sağlandı ve yürüme şikayetleri ortadan kaldırıldı. Kalp ve damar cerrahisi uzmanları, bu teknikle hastaların daha düşük riskle tedavi edilebildiğini belirtti. Hastanenin başhekimiyse, hastalarına en iyi sağlık hizmetini sunmaya devam edeceklerini vurguladı.
Trabzon'un Ortahisar ilçesinde etkili olan fırtına sonucu Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin çatısında hasar meydana geldi. Çatıdan kopan parçalar, hastanenin bahçesine ve yola savruldu. Ayrıca, fırtına nedeniyle park halindeki 2 otomobilde maddi hasar oluştu. İtfaiye ekipleri, düşme riski bulunan parçaları indirirken, fırtınada Trabzonspor bayrağı da koptu.
Trabzon'un Ortahisar ilçesindeki Akyazı Tüneli'nde plakası belirlenemeyen bir motosikletin devrilmesi sonucu M.T.E (17) ve A.Y. (17) isimli iki kişi yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Trabzon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kanser tedavisinde önemli bir yere sahip olan beyin PET-BT tetkikini bünyesine eklediğini duyurdu. Başhekimlik tarafından yapılan açıklamada, beyin PET-BT tetkiki ile hastaların Alzheimer hastalığı, epilepsi gibi nörolojik rahatsızlıkların erken teşhisinin mümkün olduğu ve tedavi süreçlerinin daha etkili bir şekilde yönetilebileceği belirtildi. Bu hizmet sayesinde hastaların başka illere gitmesine gerek kalmadan kendi hastanelerinde bu tetkiki alabilecekleri vurgulandı.
Halk arasında toplardamarda pıhtı oluşması olarak adlandırılan derin ven trombozu hastası genç, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki başarılı operasyonla sağlığına kavuştu. Hastalığın belirtileri ve tedavi süreci hakkında bilgi verilen açıklamada, cerrahi müdahalenin hastaların sağlığını korumak ve yaşam kalitesini iyileştirmek açısından önemli olduğu vurgulandı.
Trabzon'un Yomra ilçesinde, minibüsün buzlu yolda kayarak otomobilin üzerine düştüğü kazada yaralanan olmadı. İlçenin Kaşüstü Mahallesi'ndeki Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi mevkisinde, Ömer Azak yönetimindeki 61 AF 424 plakalı minibüs, kar yağışının ardından yolda oluşan buzlanma nedeniyle kaydı. Minibüs, istinat duvarını aşarak hastane bahçesinde park halindeki 61 DT 561 plakalı otomobilin üzerine düşerek durdu. Sürücü Azak'ın yara almadan kurtulduğu kazada, iki araçta da hasar oluştu.
Trabzon'da Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2024 yılına girdiğimiz gecenin ilk saatlerinde Tarık ve Nilay Söğüt çiftinin bebeğine Kuzey, Erkut ve Sevim Kıran çiftinin bebeğine Çağrı, Kurtuluş ve Aleyna Birinci çiftinin bebeğine Atlas isimleri verildi. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım yeni çocuk sahibi olan aileleri ziyaret ederek kutladı.
Trabzon'da Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde saat 00.05'te 3 kilo 210 gram ağırlığında erkek bebek dünyaya geldi. Bebeğe 'Kuzey' ismi verildi. İl Sağlık Müdürü ve Başhekim aileyi ziyaret ederek tebrik etti.
Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı Demirkapı Mahallesi'nde meydana gelen kazada, otomobilin şarampole yuvarlanması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise yaralandı. Kazada, otomobilde bulunan Ali Muratoğlu olay yerinde hayatını kaybederken, Barış Türkan ise hastanede yaşamını yitirdi. Yaralanan sürücü ise Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Trabzon'da, Dünya Prematüre Günü kapsamında Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir program gerçekleştirildi. Programa, erken doğumla dünyaya gelen ve tedaviyle sağlığına kavuşan bir bebek ve ailesi de katıldı. Programda konuşan uzmanlar, bebeklerin yaşama şansını artırmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.
Trabzon'da bulunan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne hayırsever kuruluş tarafından tekerlekli sandalye, yürüteç ve koltuk değneği bağışlandı. Hastane Başhekiminin yaptığı açıklamada, hastanenin bu tür bağışlarla daha iyi hizmet verebildiğini belirtti ve bağışı yapan kuruluşa teşekkür etti.
TRABZON'da ahşap banka kasalarından dönüştürülüp, yapılan kedi kulübesi, konulduğu Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsü'nde temizlik personelince kazma ile parçalandı.
Trabzon'da Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Obezite Merkezi, uzman gözetiminde kilo vermek isteyenlere ücretsiz hizmet sunuyor.
Psikiyatri hastası hastane tuvaletindeki aynayı kırarak intihar girişiminde bulundu Hastanede intihar girişimi Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsünde psikolojik sorunları olan bir kişi hastane tuvaletindeki aynayı kırarak intihar eyleminde bulundu.
Trabzon'da Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Servisi'nde yılın 10 aylık döneminde dünyaya gelen 2 bin 908 bebek için fidan dikimi yapıldı.
Trabzon'daki Obezite Merkezine müracaat eden 400 obeziteli birey, bir yılda toplam 2 bin kilogram verdi.
Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Tüp Bebek Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.
ORDU'da beyin kanaması geçiren, tedaviye alındığı Trabzon'daki hastanede beyin ölümü gerçekleşen Leyla Özenç'in (56) karaciğeri ve 2 böbreği, nakil bekleyen 3 hastaya umut oldu.