15. Uluslararası Mevazin Müzik Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

15. Uluslararası Mevazin Müzik Festivali

Bu yıl 15'incisi düzenlenen Mevazin Müzik Festivali Fas'ın başkenti Rabat'ta başladı.

21.05.2016 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 15'incisi düzenlenen Mevazin Müzik Festivali Fas'ın başkenti Rabat'ta başladı.

ABD'li rapçi Chris Brown'un Rabat'taki Suvisi Olimpiyat Stadı'nda verdiği konserle başlayan festivale, aralarında dünya çapında ünlü olanların da bulunduğu yüzden fazla sanatçı katılıyor.

En önemli uluslararası müzik festivallerinden biri olarak kabul edilen festivalde Iraklı ünlü şarkıcı Kazım es-Sahir de sahneye çıktı. Iraklı sanatçı, müzikseverler tarafından yoğun ilgi gördü. Lübnanlı şarkıcı Diana Haddad'ın da başkentteki Nahda Meydanı'nda verdiği konser, binlerce kişi tarafından takip edildi.

Festival kapsamında konser verecek sanatçılar arasında ABD'li ünlü şarkıcılardan Christina Aguilera, Shaggy, Pitbull, Marcus Miller, Avustralyalı Iggy Azalea, Mısırlı Şirin, Tunuslu Sabir er-Rubai, Lübnanlı Melhem Bereket gibi Arap dünyasında ve uluslararası çapta tanınan isimler yer alıyor. Faslı yerel sanatçıların da performanslarını sergileyeceği festivalde 7 farklı sahnede konserler verilecek.

Fas Kültür Derneği tarafından düzenlenen ve 28 Haziran'a kadar devam edecek festivali bu yıl yaklaşık 2,5 milyon müzikseverin takip etmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 15. Uluslararası Mevazin Müzik Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement