Boston'da Orkestra Marhaba Büyük Beğeni Topladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Boston'da Orkestra Marhaba Büyük Beğeni Topladı

Boston\'da Orkestra Marhaba Büyük Beğeni Topladı

18. Boston Türk Festivali kapsamında Orkestra Marhaba'nın saz eserleri, şarkılar ve taksimlerden oluşan konseri beğeni topladı.

07.12.2013 08:59  Güncelleme: 10:03

18. Boston Türk Festivali kapsamında Orkestra Marhaba'nın klasik Türk müziği ve halk müziği kapsamında saz eserleri, şarkılar ve taksimlerden oluşan konseri beğeni topladı.

Makam geleneğini klasik müzik ve caz müziği dinleyicilerine tanıtma amacıyla müzisyen/akademisyen Fred Stubbs (ney, bendir, vokal) tarafından kurulan ve Shanteri Baliga (ney, bendir, vokal), Volkan Efe (ud, saz), Diana Traylor (obua), Tev Stevig'den (tanbur, perdesiz gitar) oluşan Orkestra Marhaba, 18. Boston Türk Festivali kapsamında konser verdi.

İzleyicilerden yoğun alkış alan konserde, 17. ve 20. yüzyıl arasındaki peşrev, saz semaisi, şarkı, sirto, zeybek ve oyun havaları yer aldı. Programda Tanburi İsak Efendi'nin Gülzar Peşrevi, Şükrü Tunar'ın Hüseyni Şarkısı "Geçti Sevdalarla Ömrüm", Niyazi Sayın'ın Muhayyer Saz Semaisi, Süleyman Erguner'in Hüzzam Peşrevi, Neveser Kökdeş'in Segah Şarkısı "Gönlümün Baharı", Kantemiroğlu'nun Pençgah Saz Semaisi, Refik Fersan'ın Sultaniyegah Sirtosu, Aydın Oran'ın Hüseyni Oyun Havası gibi eserler seslendirildi.

Boston'da 1996'dan bu yana her yıl yapılan Türk Festivali, "Anadolu'nun Renkleri" temalı festival programıyla sergiler, sunuşlar, atölyeler, konserler, film yarışması, Türk mutfağının tanıtımı gibi geniş yelpazede gerçekleştiriliyor. Festivalin ana sponsorluğunu Turkish Cultural Foundation (TCF), Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Tanıtma Fonu ve Türk Hava Yolları yapıyor. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Boston'da Orkestra Marhaba Büyük Beğeni Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement