8. Uluslararası Türk Kültürü Kongresi - Son Dakika
Kültür Sanat

8. Uluslararası Türk Kültürü Kongresi

8. Uluslararası Türk Kültürü Kongresi

Kongre, 4 ayrı oturum ve 16 bildiri sunumuyla devam etti

25.10.2013 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı tarafından düzenlenen "8.Uluslararası Türk Kültürü Kongresi"nin ikinci gününde 4 ayrı oturumda, 16 bildiri sunuldu.

Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde Oda Konseri Salonu'nda gerçekleştirilen oturumlarda, çeşitli üniversitelerden gelen akademisyenler, Türk kültürüne ilişkin çalışmalarını aktardı.

İlk oturumda, "Kültürel Miras Tuva Müziği", Türk Kültür Ortak Paydasının Tespiti ve Geleceği İçin Bir Teklif: Türk Dünyası Konservatuvarı", "Türk Çalgı Yapım Geleneğini Yaşatan Kültür Temsilcileri: Tokat İli Örneği", Az Kullanılan Makamların Gelecek Kuşaklara Aktarılması Projesi ve Türk Müzik Kültürüne Katkıları" başlıklı bildiriler sunuldu.

Diğer oturumlar ise "Binbir Gece Masallarında Nasrettin Hoca", "Kent Kültürünün Tanıtımında Yöresel Tatların Önemi", "Halk Hikayelerinin Günümüz Versiyonları", Kazan ve Kırım Tatarlarının İslami Halk Kültüründe İlahi Sistem", Geleneksel Gıdaların Coğrafi İşaretlemesinin Önemi", "Batman ve Civarında Yılbaşı Kutlamaları", "Somut Olmayan Kültürel Bir Miras Unsurumuz Olan Tören Keşkeği Geleneği", "Sözlü Kültür Ortamından Elektronik Kültür Ortamına Geçiş Sürecinde Halk Anlatılarının Nakli", "Yemek Kavramları Sözlükçesi", "Kars Örnekleminde  Kültür Politikaları", "Yerel Kültürün Korunması ve Yaygınlaştırılması Bağlamında Samsun'da Tirit Yemeği", "Anadolu'da El Örgüsü Çorapların Coğrafi Dağılımı" başlıklı bildirilerle devam etti.

Kongre yarın 12 ayrı oturumda, akademisyenler tarafından 44 ayrı bildirinin sunulması ve kapanış oturumuyla sona erecek. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 8. Uluslararası Türk Kültürü Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement