Açık Havada Film Müzikleri - Son Dakika
Kültür Sanat

Açık Havada Film Müzikleri

Açık Havada Film Müzikleri

Bilkent Senfoni Orkestrası 28 Haziran'da Bilkent Odeon'da "Film Müzikleri Konseri" verecek.

26.06.2012 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilkent Senfoni Orkestrası Ankara'nın en büyük yarı açık amfitiyatrosu olan Bilkent Odeon'da efsanevi filmlerin müziklerini seslendirecek. Konseri BSO Sanat Direktörü Işın Metin yönetecek.

Konser, 2001: Bir Uzay Destanı (2001: A Space Odyssey) filminde yer alan Richard Strauss'un Zerdüşt Böyle Buyurdu, Op.30 (Also Sprach Zarathustra) senfonik şiirinden "Güneşin Doğuşu" başlıklı nefes kesici giriş bölümü ile başlayacak.

Yaşayan en ünlü film müziği bestecilerinden John Williams'ın Yıldız Savaşları (Star Wars), Superman, Indiana Jones, Schindler'in Listesi (Schindler's List), Bir Geyşanın Anıları (Memoirs of a Geisha): Hans Zimmer'in Gladiator; Ennio Morricone'nin Cennet Sineması (Cinema Paradiso) ve Misyon (The Mission) film müziklerinden bölümler seslendirilecek.

J.R.R. Tolkien'in efsanevi üçlemesinden Peter Jackson'ın yönetmenliğinde sinemaya uyarlanan Yüzüklerin Efendisi'nin (The Lord of the Rings) Howard Shore tarafından bestelenen müzikleri ile, son yılların en popüler film serilerinden Karayip Korsanları'nın (Pirates of the Caribbean) Klaus Badelt tarafından bestelenmiş müzikleri de BSO'nun seslendireceği eserler arasında.

Film müziklerini Stephen Schwartz'ın bestelediği Mısır Prensi (The Prince of Egypt), 1960-70'li yıllar arasında yayınlanan ünlü televizyon dizisinden sinemaya uyarlanan Görevimiz: Tehlike'nin (Mission: Impossible) Lalo Schifrin'in yazdığı çok sevilen teması da "Film Müzikleri Konseri"nin programında bulunuyor.

John Williams'ın Schindler'in Listesi filmindeki ünlü keman solosu BSO Konzertmeisteri Toğrul Ganioğlu; yönetmenliğini Roman Polanski'nin yaptığı Frantic filminde yer alan Astor Piazzolla'nın ünlü "Libertango"su BSO Trompet Solisti Julian Lupu; Ennio Morricone'nin müziklerini bestelediği Misyon filmindeki "Gabriel'in Obuası" bölümü BSO Obua Solisti Selçuk Akyol'un solosuyla sunulacak.

Bilkent Senfoni Titanic (Müzik: James Horner), Evita (Müzik: Andrew Lloyd Webber) ve The Bodyguard (Müzik: Dolly Parton) filmleriyle özdeşleşen ünlü şarkıları, soprano Görkem Ezgi Yıldırım ile birlikte yorumlayacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Açık Havada Film Müzikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement