Ahilik Haftası Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Kültür Sanat

Ahilik Haftası Coşkuyla Kutlandı

Ahilik Haftası Coşkuyla Kutlandı

Karaman Esnaf Ve Sanatkârlar Odaları Birliği Ahilik Haftası Kutlama Törenleri Coşkuyla Gerçekleşti.

11.10.2010 15:10  Güncelleme: 15:11

Bugün Atatürk Anıtına Çelenk konulması ile başlayan törenler, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Daha sonra Yunus Emre Konferans Salonunda yapılacak programlara geçildi.

Törene Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, KMÜ Rektörü Sabri Gökmen, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ahmet Yenilmez, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Karaman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Yenilmez, Karaman Esnafının yaşadığı sıkıntılara değindi. Ahmet Yenilmez; "Kurumumuzda 12 Merkez 4 ilçe 8 oda ve yaklaşık aileleriyle birlikte 40.000 kişiye temsil ediyoruz. KESO Birliği ilimizin en büyük sivil toplum kuruluşları arasındandır. 11-17 Ekim tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftasını kutluyorum. Bize desteklerini esirgemeyen Başta Karaman Valimiz Süleyman Kahraman olmak üzere Belediye Başkanımız Dr. Kâmil Uğurlu'yu ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mestan Karabacak Ahilik ile ilgili bilgiler vererek ahiliğin geçmişi konusunda bir konferans verdi.

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ise; "Ahilik Türk Dünyasında önemli bir yeri olan kavramdır. "Siftah" diye bir söylem vardır ki bu sadece Müslüman Türk Kültüründen başka bir kültüre ait değildir. Siftah hadisesi ne kadar mübarek bir hadisedir. Kendisine gelen müşteriyi siftah yaptığından ötürü başka bir esnaf arkadaşına gönderen, "O henüz siftah yapmadı" deyip de büyük bir cömertlik örneği gösteren başka bir millet yoktur"

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ise de, Ahilik ile ilgili olarak bir konuşma yaparak Ahiliğin öneminden bahsetti.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman yaptığı konuşmada; "Toplumun sosyal, ekonomik, kültürel ve mesleki hayatını düzenleyen bir kurum olarak varlığını uzun süre devam ettiren Ahiler; esnaf ve sanatkârların mesleki faaliyetlerini sürdürebilmeleri, birbirleriyle rekabet edebilmeleri açısından kaliteli ve uygun fiyatlı mal ve hizmet üretebilmeleri için çaba harcamışlardır. Ahiler insanların yetiştirilmesini, "Dünya için ahireti ve ahireti için dünyayı terk etmeme" prensibini ön plana çıkararak yapmışlardır." dedi.

Karaman Esnaf Odaları Birliği'ne bağlı odaların seçtiği 16 kişi yılın ahisi oldu. İlin Ahisi olarak da 43 yıl Berberlik yapan Bekir Pekoğlu seçildi.

Ahilere ödüllerini Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu ve Protokol Üyeleri, Oda Başkanları tarafından takdim edildi. Program İsmet Paşa Caddesi üzerinde Ahilik yürüyüşü ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Ahilik Haftası Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement