Ahmet Kural ve Murat Cemcir Rakip Oldu - Son Dakika
Kültür Sanat

Ahmet Kural ve Murat Cemcir Rakip Oldu

Ahmet Kural ve Murat Cemcir Rakip Oldu

Antalya Televizyon Ödülleri'nde Ahmet Kural ve Murat Cemcir, 'Komedi Dizisi En İyi Erkek Oyuncu' kategorisinde rakip oldu.

23.04.2013 12:12  Güncelleme: 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Televizyon Ödülleri'nde 7 ayrı kategoride 9 aday çıkaran 'İşler Güçler' dizisinin başrol oyuncuları Ahmet Kural ve Murat Cemcir, 'Komedi Dizisi En İyi Erkek Oyuncu' kategorisinde rakip oldu.

Antalya'da 4 yıl önce merhum Dışişleri Bakanı İsmail Cem adına başlatılan ve ikinci yılında 'Antalya Televizyon Ödülleri' adını alan '4'üncü Antalya Televizyon Ödülleri', 27 Nisan Cumartesi günü düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Gecenin sunuculuğunu 'İntikam' dizisindeki oyunculuğuyla büyük beğeni toplayan Engin Hepileri ve 'Behzat Ç.'den sonra 'Öyle Bir Geçer Zaman ki' dizisinin kadrosuna dahil olan başarılı oyuncu Mine Tugay yapacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen yarışmanın 'En İyi Dram Dizisi' kategorisinde Antalya Televizyon Ödülleri'nin gediklisi üç dizi ödül yarışacak. 'Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi' daha önce çeşitli kategorilerde aday olduğu yarışmada bu kez 'Muhteşem Yüzyıl' ve 'Öyle Bir Geçer Zaman ki' dizileri karşısında yılın en iyisi olmak için ödül arayacak.

ÖDÜL KOLEKSİYONERLERİ

Bu yılın adaylarından Muhteşem Yüzyıl, 2'nci Antalya Televizyon Ödülleri'nde yılın en iyi drama dizisi seçilirken yarışmanın 3'üncü yılında aday olduğu 'Yılın En İyi Dönem Dizisi' kategorisinde de ödülü kucaklamıştı. Kanal D'de yayınlanan 'Öyle Bir Geçer Zaman ki' dizisi ilk kez aday olduğu 2'nci Antalya Televizyon Ödülleri'nde 'Dram Dizisi', 'En İyi Kadın Oyuncu' ve 'En İyi Yönetmen' kategorileri dahil 5 ödülle ayrıldı. Dizi, 3'üncü yılında tekrar Antalya Televizyon Ödülleri'ne aday oldu ve bu kez 4 ödüle layık görüldü.

AYÇA BİNGÖL ÜÇLEYECEK

Dizinin başrol oyuncularından Ayça Bingöl, son iki yılın 'Dram Dizisi En iyi Kadın Oyuncu' ödülünün sahibi oldu. Ayça Bingöl, bu yıl da 'Böyle Bitmesin' dizisinden Nergis Öztürk, 'Kayıp Şehir'den Gökçe Bahadır, 'Merhamet' dizisinden Özgü Namal ve 'Muhteşem Yüzyıl'ın 'Hürrem SultanMeryem Uzerli ile birlikte aynı kategoride tekrar aday oldu.

ERKEK ADAYLARDA BÜYÜK YARIŞ

Antalya Televizyon Ödülleri'nin 4'üncüsünde 'Dram Dizisi En İyi Erkek Oyuncu' kategorisinde ise Kenan İmirzalıoğlu, Halit Ergenç, Erdal Beşikçioğlu, İlker Aksum ve Erkan Petekkaya karşı karşıya gelecek. İmirzalıoğlu, 'Ezel' dizisiyle 'İsmail Cem Televizyon Ödülleri' adıyla düzenlenen ilk yarışmada bu ödülün sahibi olurken, Beşikçioğlu da '3'üncü Antalya Televizyon Ödülleri'nde heykelciği kucaklamıştı. 'Muhteşem Yüzyıl'da rol alan Okan Yalabık, bu kategoride yarışmanın 2'nci yılında ödülün sahibi olurken Aksum, Petekkaya ve Ergenç ilk kez ödül arayacak.

ERKEN FİNAL DİZİLERİ

3'üncü Antalya Televizyon Ödülleri'nde bu yıl ilk kez verilecek 'En İyi Yeni Sezon Dram Dizisi' kategorisinde ise 5 dizi yarışacak. Benim İçin Üzülme, Karadayı; Kanal D'nin iddialı yapımlarından 'Merhamet' ve erken final yapan Kayıp Şehir ve Suskunlar dizisi bu kategoride ödül arayacak.

AHMET KURAL ve MURAT CEMCİR KARŞI KARŞIYA

'Yılın En İyi Komedi Dizisi' kategorisinde ise geçen yılı 5 ödülle kapatan 'Yalan Dünya' yeniden aday olurken, rakipleri '1 Kadın 1 Erkek', 'Avrupa Avrupa' ve 'Seksenler' oldu. 'En İyi Sezon Komedi Dizisi' adayları ise '6 Mantı', 'Ali Ayşe'yi Seviyor', 'Harem', 'İşler Güçler', 'Zengin Kız Fakir Oğlan' olarak belirlendi. 'İşler Güçler' dizisinin iki başrol oyuncusu Ahmet Kural ve Murat Cemcir yarışmanın 'Komedi Dizisi En İyi Erkek Oyuncu' kategorisine birlikte aday oldu.

İKİ KOMEDİ DİZİSİNİN 9 ADAYI VAR

4'üncü Antalya Televizyon Ödülleri'ne bu yıl 24 televizyon yapımı, 145 televizyon programı ve 20 belgesel başvurdu. Abdullah Oğuz başkanlığında 11 kişilik jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda 34 kategoride adaylar belirlendi. 'Sezonun En İyi Komedi Dizisi' adayları 'İşler Güçler' ve 'Seksenler' ikisi aynı kategoride olmak üzere 7 kategoride 9 aday gösterdi. 'Yılın En İyi Sezon Dram Dizisi' kategorisinde aday olan 'Karadayı' 8 ayrı kategoride aday olurken, 'Muhteşem Yüzyıl' ve 'Merhamet' 7, 'Yalan Dünya' ve 'Benim İçin Üzülme' 6, 'Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi' 5 ayrı kategoride aday oldu.

DİZİ DIŞI YAPIMLAR 13 AYRI KATEGORİDE

Mardan Palace Otel'de düzenlenecek törende ayrıca dramatik yapımlar dışındaki televizyon yapımları arasında da yılın en iyileri belirlenecek. 13 ayrı kategoride verilecek bu ödüllerde Kanal D'den İrfan Değirmenci, ATV Ana Haber'den Cem Öğretir, TV 8 Ana Haber Bülteni'nin sunucusu Kaan Yakuphan, Star Haber'den Nazlı Öztarhan ve ATV Ana Haber'in hafta sonu yüzü Şebnem Sunar Küçük 'En İyi Haber Bülteni Sunucusu' dalında yarışacak.

'Yılın Spor Programı' kategorisi de büyük çekişmeye sahne olacak. NTV Spor 'Yüzde 100 Futbol' ve 'Spor Servisi' ile A Haber '90'A', TV 8 'Bay Tahmin' ve 'Telegol' ve TRT 1 'Stadyum' programlarıyla bu dalda ödül arayacak.

ONUR ÖDÜLÜ 3 İSMİN

4'üncü Antalya Televizyon Ödülleri'nin verileceği gecede ayrıca Halit Kıvanç, Seyfi Dursunoğlu, haber spikerliğinin duayen ismi Can Akbel onur ödülü alacak.

AÇILIŞ 26 NİSAN'DA

Televizyon sektöründe kaliteyi ödüllendirmek üzere yola çıkan, televizyon endüstrisinden farklı isimleri bir araya getirmeyi amaçlayan Antalya Televizyon Ödülleri'nin 26 Nisan'da gerçekleştirilecek açılış kokteyline, ödül adayı sanatçı, yapımcı ve sektörün önde gelen simaları katılacak.

İzlenme rekorları kıran dizilerin, birbirinden başarılı programların, beğeniyle izlenen oyuncuların yarıştığı Antalya Televizyon Ödülleri'nin canlı yayını 27 Nisan Cumartesi günü saat 20.00'de kırmızı halı seremonisi ile başlayacak. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Ahmet Kural ve Murat Cemcir Rakip Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement