Akademi Ümraniye Müzik Kursu Yıl Sonu Konseri Düzenlendi - Son Dakika
Kültür Sanat

Akademi Ümraniye Müzik Kursu Yıl Sonu Konseri Düzenlendi

Akademi Ümraniye Müzik Kursu Yıl Sonu Konseri Düzenlendi

Ümraniye Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı iş birliğiyle düzenlenen Akademi Ümraniye Müzik Kursu Yıl Sonu konserinde, Batı ve Türk müziğinin önemli eserleri öğrenciler tarafından seslendirildi. Konserde 29 müzisyen sahne aldı ve solo, duo, trio icralar gerçekleştirildi. Ayrıca, Türk müziği orkestrasıyla Şükrü Midillioğlu tarafından Sovyet besteci Vasily Solovyov-Sedoi'nin Moscow Nights adlı eseri seslendirildi.

23.06.2023 09:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
p> Ümraniye Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı iş birliğiyle Akademi Ümraniye Müzik Kursu Yıl Sonu konseri düzenlendi. Sanatseverleri bir araya getiren konserde, Batı ve Türk müziğinin önemli eserleri kursta eğitim gören öğrenciler tarafından seslendirdi.

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserde 29 müzisyen sahne aldı. Konserin ilk bölümünde; solo, duo ve trio icralar gerçekleştirilirken ikinci bölümde ise; Akademi Ümraniye Müzik Kursu'nda yetiştirilen öğrencilerden oluşan orkestra ile şan ve opera bölümünde eğitimine devam eden öğrenciler eserleri birlikte seslendirdi.

MOSCOW NİGHTS ADLI ESERİ ŞÜKRÜ MİDİLLİOĞLU SESLENDİRDİ

Antonio Vivaldi, Luigi Boccherini, Antonin Dvorak, Eric Satie, Oskar Rieding, Tanburi Cemil Bey, Hamamizade İsmail Dede Efendi, Aşık Veysel ve Necip Celal Andel gibi sanatçıların eserlerinin seslendirileceği konser de Sovyet besteci Vasily Solovyov-Sedoi tarafından bestelenen Moscow Nights adlı eser Türk müziği orkestrasıyla, opera eğitimi alan Şükrü Midillioğlu tarafından seslendirildi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Akademi Ümraniye Müzik Kursu Yıl Sonu Konseri Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement