Altın Karanfil Şiir Yarışması Sona Erdi - Son Dakika
Kültür Sanat

Altın Karanfil Şiir Yarışması Sona Erdi

Altın Karanfil Şiir Yarışması Sona Erdi

"Şiir Denince Yalova, Yalova Denince Şiir Akıllara Gelecek"

26.02.2011 12:12  Güncelleme: 12:13

Yalova Belediye Konservatuarı tarafından 2010-2011 kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yalova konulu 'Yürüyen Köşk Altın Karanfil Şiir Yarışması' sona erdi. Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen yarışma finaline Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, Yalova Belediyesi Kültür İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hikmet Yavuz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ziya Karatekin, Çiftlikköy İlçe Emniyet Müdürü Alaattin Tunçbilek ve çok sayıda davetli katıldı.

Tema, ahenk gibi kriterlerde yarışan şiirlerin jüri heyetinde Edebiyat Öğretmenleri Serpil Kar, Savaş Erdoğan, Canan Bilgin, Türkan Ayyıldız ve Tarih Öğretmeni aynı zamanda da şair olan Orhan Öztürk yer aldı. Funda Yıldız, Ekrem Bozgül ve Damla Merve Yıldız'ın rumuzlarla seslendirdiği şiirler arasında yapılan değerlendirmede, 'Yalova Şehrengizi' adlı şiiriyle İbrahim Şaşma 1.liği elde etti.

"Şiir Denince Yalova, Yalova Denince Şiir Akıllara Gelecek"

Gecenin açılış konuşmasını yapan ve Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Yavuz; " Neden şiir yarışmaları? Neden her ay bir ünlü şair konularında Yalova Belediyesi'nin bakış açısını anlatmak istiyorum. Şiir ve şairler binlerce yıldır insanlığın onur ve erdemini ayakta tutan etmenlerdir. Her insan 5 şiiri ezbere bilse ve o 5 şiiri gönülden dile getirse, emin olun o insandan kimseye zarar gelmez. Şiir denince Yalova, Yalova denince de şiiri akıllara getirmek istiyoruz. Dünyada hiç olmayan Türk Dünyası Şairler Müzesi'ni Yalova'ya kazandıracağız. Bu hepimizin heyecanla beklediği bir proje. Şiir yarışmalarıyla, şairleri Yalova'ya getirmekle o müzenin altyapısını şimdiden hazırlıyoruz. Yalova'yı şiir kenti olarak sunmanın gayreti içerisindeyiz. Etkinliğe katılan tüm yarışmacılara teşekkür ediyor, başarılar diliyorum" dedi.

Yalova konusunda yazılan birbirinden güzel şiirler sık sık alkışlanırken, jüri heyeti değerlendirmeleri açıklamadan önce Yalova Belediye Konservatuarı şam eğitmeni Gökçe Köroğlu Yeyinmen hicaz makamından okuduğu eserlerle mini bir konser verdi.

"Coğrafi Güzellikleri de Dile Getirmeliyiz"

183 başvurunun arasından finale kalan 22 şiirin yarıştığı gecenin dereceye giren şairlerini açıklamadan önce bir konuşma yapan Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal; "Bizim milletimiz hep şiirlerle anılmış, düşüncelerini şiirlere yansıtmış. Bende sizlerle beraber şiirleri az önce dinledim. Şiirlerde çok güzel duygular var ama şöyle bir gerçek de var: biz insanoğlu bu güzellikleri hep dile getirmeyiz, anlatmayız. Görür, bakar ama görmeyiz. Bunun gibi bir şey. Yaşadığımız şeyleri ifade etmeye, kelimelere dökmeye ne çok da ihtiyacımız var aslında. Belirli bir yaşa gelen insanlar hep pişmanlıklarını belirtirler. Keşke en yakınımdakilere eşime, çocuğuma 'seni seviyorum' kelimesini daha çok söyleseydim derler. Yaşadığımız coğrafyamıza da kentimize de bu sevgi sözcüklerini belirtmemiz lazım. İşte ilkini düzenlediğimiz bu etkinlik bu yolda atılan bir adım oldu. Daha da devam edecek. Coğrafi güzellikleri de dile getirmeliyiz. Ne kadar çok düşüncelerimizi ifade edersek, inanıyorum ki bu kentte yaşayanlar Yalova'nın güzelliklerini daha iyi görüp, daha çok sevecekler" diye konuştu.

Yarışma sonunda dereceye giren isimler şu şekilde oluştu:

1.İbrahim Şaşma

2.Sevinç Canbek

3.Aycan Kibar

4.Büke Sözüçetin

5.Didem Taşkömür-Aysel Özelçi

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Altın Karanfil Şiir Yarışması Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement