Anlamdan Anlatıma Türkçemiz Kitabı - Son Dakika
Kültür Sanat

Anlamdan Anlatıma Türkçemiz Kitabı

Anlamdan Anlatıma Türkçemiz Kitabı kitabının yazarları, yayınevi, baskı tarihi ve diğer tüm bilgileri. Anlamdan Anlatıma Türkçemiz Kitabı kitabının kısa özeti.

27.10.2014 23:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anlamdan Anlatıma Türkçemiz, Türkçemizi tüm yönleriyle incelemeyi amaçlayan bir çalışmanın ürünüdür. Böyle bir çalışmanın eksiksiz olacağı düşünülemez. Türkçe, engin bir deniz!

Anlamdan Anlatıma Türkçemiz, sesten paragrafa değin bütün dil birimlerini bağlam içinde değerlendirme biçiminde özetleyebileceimiz dilbilimdeki yeni yaklaşımları gözeten bir çalışmadır.

Yardımlarda, değerlendirmelerde tanıklığına başvurulan ozan ve yazarlarımız, yapıtlarıyla birlikte, Tanıklar bölümünde gösterildi.

Kavramlara kolayca ulaşmak isteyen okuyucularımız için, kitabın sonuda ayrıntılı bir Kavram Dizini oluşturuldu.

Türkçemizin dile gelmez güzelliğini, bu çalışmanın her adımında yeniden ve coşkuyla yaşadım. Bunda, kuşkusuz, ozanlarımızın, yazarlarımızın büyük payı var. Başta bana anadil bilincini kazandıran değerli öğretmenim Emin Özdemir olmak üzere, Türkçemize katkıda bulunan ozanlarımıza, yazarlarımıza saygılarımı sunuyorum.

Dillerine, ellerine sağlık!

Yazın-dil emekçisi birçok gönüldeş, öneri ve yüreklendirici ilgileriyle bu çalışmaya katkıda bulundu. Adem Orakçı, Ahmet Can Bilgin, Ahmet Telli, Bekir Yurdakul, Burhan Günel, Ercan Günaydın, Habib Bektaş, Hasan Efe, Hidayet Karakuş, Hüseyin Yurttaş, İbrahim Erdem, İlknur Alpaslan, İrfan Meydan, Kemal Yıldırım, Mehmet Yaşar Bilen, Mete Alpsar, Mustafa Günaydın, Muzaffer Kale, Müberra Başar, Nevzat Çakmak, Öner Yağcı, Savaş Ünlü, Sevgi Özel, Ünsal Apak, Ünsal Dinçer, Veysel Çolak, Veysel Gültaş, Yılmaz Yeşildağ ve Yusuf Alper'e borçluluk duyuyorum. İzmir-Üniversiteliler Ofset çok çilemi çekti. Sevgili oğlum Utku Can çalışmamın yazıya geçirilmesinde ve düzenlenmesinde büyük çaba gösterdi.

Sağ olsunlar!

Türkçeseverlere selam olsun!

-Muhittin Bilgin-

(Önsözden)

Yazar: Muhittin Bilgin

Yayınevi: Anı Yayıncılık

ISBN: 9789756376782

Boyut: 13,5x21

Sayfa Sayısı: 704

Basım Yılı: 2005

Basım Yeri: Ankara

Cilt Durumu: Karton kapak

Kağıt Türü: 2. Hamur

Dil: Türkçe

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Kültür Sanat Anlamdan Anlatıma Türkçemiz Kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement