Assange Beyazperdede Kendisi Canlandıran Oyuncu ile Görüşmemiş - Son Dakika
Kültür Sanat

Assange Beyazperdede Kendisi Canlandıran Oyuncu ile Görüşmemiş

Assange Beyazperdede Kendisi Canlandıran Oyuncu ile Görüşmemiş

Assange, oyuncu Cumberbatch'a gönderdiği elektronik postada "The Fifth Estate" filmini "berbat" olarak nitelendiriyor

10.10.2013 18:43

WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın, kendisini beyazperdede canlandıran oyuncu Benedict Cumberbatch ile görüşmeyi reddettiği öğrenildi.

WikiLeaks, Assange'ın "The Fifth Estate" adlı filmde kendisi canlandıran Cumberbatch'ın tanışma talebine yanıt olarak ocak ayında gönderdiği elektronik postayı yayımladı.

Filmi "toksik" ve "çarpıtılmış" olarak niteleyen Assange, genç oyuncuyu filmde oynayıp oynamama fikrini yeniden düşünmesi konusunda da uyarıyor.

Assange, Cumberbatch'a gönderdiği elektronik postada şu ifadelere yer vermiş:

"Sizinle görüşerek bu berbat filme onay vermiş olacağım. Ne gerçekleri yansıtan ne de doğru bilgi veren bu film,  sadece bana karşı yürütülen kampanyaya hizmet edecek. Sizin iyi bir insan olduğunu düşünüyorum ancak bana ve Wikileaks'e karşı bir tür kan davası güden biri tarafından yazılan yalanlarla dolu bir kitaba dayanan bu filmin, iyi bir film olduğuna inanmıyorum."

Assange, yönetmenliğini Bill Condon'un üstlendiği filmi "sadece ABD hükümetinin hoşuna gidebilecek, aşırı derecede sıkıcı bir yapım" olarak niteliyor.

Film, WikiLeaks'in eski sözcüsü Daniel  Domscheit-Berg'in "Inside WikiLeaks: My Time with Julian Assange and the World's Most Dangerous Website (Wikileaks'in İçinde: Julian Assange ve Dünya'nın En Tehlikeli Sitesi ile Geçirdiğim Zaman)" adlı anı kitabına ve İngiliz  gazeteciler David Leigh ile Luke Harding'in "WikiLeaks: Inside Julian Assange's War on Secrecy (WikiLeaks: Julian Assange'ın Sırlara Açtığı Savaş)" adlı çalışmasına dayanıyor.

Toronto Film Festivali'ndeki dünya prömiyeri sırasında izleyiciler tarafından büyük beğeni ile karşılanan film, 11 Ekim'de İngiltere ve ABD'de gösterime girecek.

Assange, İngiliz Yüksek Mahkemesinin 2 kadına tecavüzle suçlandığı İsveç'e iade edilmesine karar vermesinin ardından 19 Haziran 2012'de Londra'daki Ekvador Büyükelçiliğine sığınmıştı. Ekvador hükümetinin İngiltere'nin itirazına karşın siyasi iltica talebini kabul etmesine rağmen Assange, büyükelçilik binasını terk eder etmez tutuklanması yönünde alınan karar nedeniyle 1 yılı aşkın süredir büyükelçilik binasında kalıyor.

Assange, İngiliz hükümetinden Ekvador'a gitmesine izin vermesini ya da İsveç'e iade edilirse ABD'ye gönderilmeyeceğinin güvencesini istiyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Assange Beyazperdede Kendisi Canlandıran Oyuncu ile Görüşmemiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement