Bakan Günay: Kütüphaneye Yapılan Hizmet Bir Anlamda İnanç Hizmetidir - Son Dakika
Kültür Sanat

Bakan Günay: Kütüphaneye Yapılan Hizmet Bir Anlamda İnanç Hizmetidir

Bakan Günay: Kütüphaneye Yapılan Hizmet Bir Anlamda İnanç Hizmetidir

Kütüphaneler Haftası Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katılan Ertuğrul Günay, Kitaba ve Kütüphaneye Yapılan Hizmetin Bir Anlamda İnanç Hizmeti Olduğunu İfade Etti.

28.03.2011 16:59

Efes Celsus Kitaplığı'nda 47'nci Kütüphaneler Haftası dolayısıyla düzenlenen törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kitaba ve kütüphaneye yapılan hizmetin bir anlamda inanç hizmeti olduğunu ifade ederek, "'Oku' emriyle hayata başlayan bir inançtan geliyoruz, o yüzden kitaba ve kütüphaneye yapılan hizmetin bir anlamda inanç hizmeti, ibadet hizmeti kadar değerli ve kutsal olduğunu biliyoruz ve o aşkla hizmet etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Günay, Türkiye'nin kütüphanecilik konusunda Dünya ölçeğinin geride olmasına rağmen son Uluslararası Standart Kitap Numarası (ISBN) verilerine göre iyi gelişmeler yaşandığını belirterek, "ISBN verilen yeni kitap sayısı 2002 yılında 16 milyon iken, 2010 yılında bu rakam yüzde 117 artışla 35 milyonun üzerine yükseldi. Bunlar elektronik kitabın çoğaldığı bir ortamda oluyor" dedi.

Günay kitaba ve kütüphaneye yapılan hizmetin bir anlamda inanç hizmeti olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Kitabın değerini bilen bir medeniyetten geliyoruz. Oku emriyel hayata başlayan bir inançtan geliyoruz, o yüzden kitaba ve kütüphaneye yapılan hizmetin bir anlamda inanç hizmeti, ibadet hizmeti kadar değerli ve kutsal olduğunu biliyoruz ve o aşkla hizmet etmeye çalışıyoruz."

-"İZMİR'E ATİLLA İLHAN EDEBİYAT MÜZE KÜTÜPHANESİ AÇILACAK"-

Kütüphaneler Yayınlar Genel Müdürlüğü'nün yeni bir konsept geliştirdiğini belirten Günay, yeni konsept hakkında bilgi verdi:

"Edebiyat Müze Kütüphaneleri, Türkiye'de ilk defa geliştirilen bir konsept. Elektronik kitap süreci kütüphaneleri, özel biçimde çekici kılmazsak bir süre sonra belki de devre dışı bırakacak. E- kitaba geçmemiz, kütüphaneleri yeni kavramlarla tanıştırmamız gerekiyor. Bunun birincisini Adana'da Karacaoğlan Edebiyat Müze Kütüphanesi adıyla açtık. Sırada İstanbul'da Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi, Diyarbakır'da sanıyorum Nisan ayı içinde açılışını yapacağımız, Ahmed Arif Edebiyat Müze Kütüphanesi, Trabzon'da Bedri Rahmi Eyüboğlu Edebiyat Müze Kütüphanesi, Erzurum'da Erzurumlu Emrah Edebiyat Müze Kütüphanesi, İzmir'de Atilla İlhan Edebiyat Müze Kütüphanesi sırada bekliyor."

Edebiyat Müze Kütüphaneleri dışında Ankara ve İstanbul başta olmak üzere yazarlar evi açma çalışmalarının olduğunu dile geriten Günay, "İlk defa Türkiye'nin yazarını, şairini, edebiyatçısını konulara meraklı insanlarla ve konuklarıyla buluşabilcekleri yeni merkezlerde toplamaya çalışıyoruz" dedi.

Konuşmasının ardından basın mensuplarının Şirince'de ki 26 kaçak yapıya ilişkin sorularını yatınlayan Bakan Günay, "Şirince ile bugün yine konuştum. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ile Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü planlama ile ilgili çalışmalar için elemanlarını gönderdiler. Haritalar üzerinde çalışmalar ve planlamalar yapılıyor. Haftasonu da bana konuya ilişkin bir dosya sunacaklar" dedi.

Günay, ayrıca İzmir Opera ve Bale binasının yeri konusunda da anlaşmaya varıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Opera ve Bale binası yeri ile ilgili anlaştık. Arkadaşlar bize devrettikleri Eski Sümerbank yerinde tüm birimleri toplama kararı oalındı. Özel İdare de bütçesinden yardımcı olacak. Burada huzurunuzda söylüyorum ki yarın itiraz olmasın. 1-2 yılı içinde de hazırlıklar biter. Böylece İzmir'de tüm kültür merkezleri bu çatı altına toplanır." - İzmir

Kaynak: ANKA

Son Dakika Kültür Sanat Bakan Günay: Kütüphaneye Yapılan Hizmet Bir Anlamda İnanç Hizmetidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement