Balıkesir'de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu - Son Dakika
Kültür Sanat

Balıkesir'de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu

Balıkesir\'de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu

Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda, bir şahsın aracında saklanmış 135 adet Bizans ve Roma dönemine ait sikke ve objeler ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı.

06.11.2023 09:53  Güncelleme: 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde jandarma ekiplerinin yaptıkları çalışmalar sonucu 1 şahsın aracı ile tarihi eser kaçakçılığı yaptığının belirlenmesi ile aracına yapılan operasyonda araç içinde saklanmış 135 adet Bizans ve Roma dönemine ait sikke ve objeler ele geçirildi. Jandarma ekipleri 1 şahsı sorgulanmak üzere gözaltına aldı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kültür ve tabiat varlıklarını koruma ile kaçakçılığına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; Altıeylül ilçesinde 1 şüphelinin tarihi eser kaçaklığı yapmak suretiyle haksız kazanç sağladığı tespit edilmesi üzerine yapılan araştırma ve fiziki takip sonucu, şüpheliye ait araçta icra edilen operasyon sonucu araçta yapılan aramada; 135 adet Bizans ve Roma dönemine ait sikke ve objeler ele geçirildi. Jandarma ekipleri 1 şahsı sorgulanmak üzere gözaltına aldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Balıkesir'de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement