Sokakları tıka basa çocukla dolu olan Diyarbakır'da, çocukların geleceğe daha güvenle bakmaları için yürütülen çalışmalara her geçen gün yenileri ekleniyor. Bunlardan biri de Çocuklar İçin İnsan Hakları ve Sinema Atölyesi. Başak Kültür ve Sanat Vakfı'nca, AB ve AB Bakanlığı tarafından Sivil Toplum Diyalogu Programı kapsamında yürütülen, Türkiye'de 14 ilde ve Amsterdam'da hayata geçirilen Çocuklar İçin İnsan Hakları ve Sinema Atölyeleri'nden biri de Diyarbakır'da oluşturuldu.
Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği atölye çalışmaları, Fidanlık Alanı'nda Êzidîlerin kaldığı kampta yapıldı. 5-8 Kasım tarihleri arasında düzenlenen atölyeye 23 Êzidî çocuk katıldı. Proje kapsamında yürütülen atölye çalışmasıyla, "Çocukların insan hakları konusundaki farkındalıkları, sinema konusundaki bilgilerini arttırmak; yeteneklerini geliştirmek ve kendilerini daha iyi ifade edebilmelerini sağlamak" amaçlandı.
Yıldıztaş: Fidanlıkta 23 çocukla çalıştık
Başak Kültür ve Sanat Vakfı Temsilcisi Belma Yıldıztaş, Türkiye'de 14 ilde çocuklarla sinema ve insan hakları çalışmaları yaptıklarını belirterek, göçe zorlanmış mültecilerin insan hakları konusundaki farkındalıklarını artırmayı ve bunu farklı bir sanat dalıyla anlatmayı hedeflediklerini söyledi. Hedef kitlelerinin 14-18 yaş aralığındaki çocuklar olduğunu kaydeden Yıldıztaş, kız ve erkek eşitliğine dikkat ederek çalışmalarını yürüttüklerini dile getirdi. Yıldıztaş, fidanlıkta 23 çocukla çalıştıklarını, proje bittiğinde Türkiye genelinde 350 çocuğa ulaşmış olacaklarını kaydetti.
Çocuklar mutlu ayrıldılar
Proje Danışmanı Derya Durmaz ise, çocukların atölyede grup çalışmasını, soyutu somuta çevirmeyi öğrendiklerini, bunu yaparken çok eğlendiklerini belirtti. Durmaz, "Hakikaten kendileri kameranın önüne geçip oyuncu oluyorlar, kameranın arkasında yönetmen oluyorlar, birbirlerinin rol yapmış hallerini görüyorlar." dedi.
Son Dakika › Kültür Sanat › Bu Atölye Çocuklar İçin - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?