CHP'li Baykal Opera İzledi - Son Dakika
Kültür Sanat

CHP'li Baykal Opera İzledi

CHP\'li Baykal Opera İzledi

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin sahnelediği 'Lale Çılgınlığı' operasını izledi.

22.03.2013 10:55  Güncelleme: 11:03

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin sahnelediği 'Lale Çılgınlığı' operasını izledi.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde dün akşam sahnelenen eser sonrasında Deniz Baykal ve CHP Antalya milletvekilleri Yıldıray Sapan ile Arif Bulut, sanatçıları ayakta alkışladı, kulise giderek onları tebrik etti. Antalya'nın kültür sanat hayatındaki çıtasının her geçen gün yükseldiğine dikkat çeken Baykal, izleyicinin ilgisinin bunun önemli bir kanıtı olduğunu dile getirdi. Baykal, "Antalya operasında çok başarılı işler yapılıyor. Umarım bundan sonra böylesine önemli bir sanat dalına olan ilgi daha da artar. Bu da sanatçılarımız sayesinde olacak" dedi.

Sanatçılarla sohbet eden Baykal, "Antalya'da böyle bir opera sahnesinin çalışıyor olması çok hoş bir şey. Antalya'ya yakışan bir hizmet. Mutlaka destek verilmesi gerekiyor. Böyle oyunlar iyi niyetle gayret gösterilen, sergilenen oyunlar. Başta Antalyalılar olarak destek vermemiz gerekiyor. Tüm oyuncuları ayrı ayrı kutluyorum" diye konuştu.

Baykal, ardından beraberindeki milletvekilleriyle birlikte kültür merkezinden ayrıldı.

İKİNCİ TEMSİLİ YAPTI

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin geçen günlerde dünya prömiyerini gerçekleştirdiği 'Lale Çılgınlığı' operası ikinci temsilinde de seyircinin büyük beğenisini kazandı. Müziklerini Ali Hoca'nın yaptığı eser ünlü tiyatro sanatçısı Murat Atak tarafından sahneye konulurken, eserin librettosu ise Şefik Kahraman Kaptan imzasını taşıyor. Sezon boyunca Antalya sahnesinde olacak olan oyun Lale Çılgınlığı operası, adını, Hollanda'nın Altın Çağı'nda lale soğanlarının fiyatlarının aniden aşırı derecede yükselip çöküşe geçtiği dönemden alıyor. - Antalya

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement