Çin'in Xinjiang Bölgesinde Uluslararası Dans Festivali Düzenlenecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Çin'in Xinjiang Bölgesinde Uluslararası Dans Festivali Düzenlenecek

Çin\'in Xinjiang Bölgesinde Uluslararası Dans Festivali Düzenlenecek

Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin Urumqi kentinde, 20 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında 6. Çin Xinjiang Uluslararası Dans Festivali düzenlenecek. Etkinliğe 11 ülkeden dansçılar katılacak ve 60 performans sergilenecek. Festival kapsamında bale, halk dansları gösterileri ve müzikal tiyatro gibi sanat dallarında 28 eser sahnelenecek. Ayrıca defile ve dans üzerine bir atölye çalışması da düzenlenecek.

12.07.2023 15:33  Güncelleme: 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Çin'in Xinjiang Bölgesinde Uluslararası Dans Festivali Düzenlenecek
Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin merkezi Urumqi'de "Zhang Qian" adlı dans gösterisinde performans sergileyen sanatçılar, 22 Nisan 2022. (Fotoğraf: Ding Lei/Xinhua)

BEİJİNG, 12 Temmuz (Xinhua) -- 6. Çin Xinjiang Uluslararası Dans Festivali, 20 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin Urumqi kentinde gerçekleştirilecek.

Salı günü Beijing'de düzenlenen bir basın toplantısıyla duyurulan etkinliğe 11 ülkeden dansçılar katılacak ve 60 performans sergilenecek.

Etkinlikte, Çin'in ünlü bale gösterisi "Kadınların Kızıl Müfrezesi" ve Belaruslu dansçıların imzasını taşıyan "Uyuyan Güzel" bale gösterisi de dahil olmak üzere bale, halk dansları gösterileri ve müzikal tiyatro gibi sanat dallarında 28 eser sahnelenecek.

2008'de başlatılan dans festivalinde bu yıl ayrıca bir defile ve dans üzerine bir atölye çalışması da dahil olmak üzere yan etkinlikler de düzenlenecek.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Kültür Sanat Çin'in Xinjiang Bölgesinde Uluslararası Dans Festivali Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement