Çin Wuqiao Uluslararası Sirk Festivali'nde Akrobatların Performansı - Son Dakika
Kültür Sanat

Çin Wuqiao Uluslararası Sirk Festivali'nde Akrobatların Performansı

Çin Wuqiao Uluslararası Sirk Festivali\'nde Akrobatların Performansı

Çin'in Hebei eyaletinde düzenlenen 19. Çin Wuqiao Uluslararası Sirk Festivali, 31 ülkeden 2.200'ün üzerinde yerli ve yabancı konuğu ağırlıyor. Festivalde sergilenen 30 performans, 500 başvuru arasından seçildi. Festival, farklı kültürler arasında bir köprü oluşturarak insanların iletişim kurmasını ve yeni arkadaşlıklar edinmesini sağlıyor. 1987 yılından bu yana düzenlenen festival, Çin'deki en büyük akrobasi etkinliği ve dünya çapında en iyi üç sirk etkinliğinden biri olarak kabul ediliyor.

26.10.2023 16:43

1. Çin Wuqiao Uluslararası Sirk Festivali'nde performans sergileyen akrobatların çeşitli görüntüleri

19. Çin Wuqiao Uluslararası Sirk Festivali (CWICF), Çin'in kuzeyindeki Hebei eyaletinin merkezi Shijiazhuang'da düzenleniyor.

Bu yıl festival, 31 ülke ve bölgeden 2.200'ün üzerinde yerli ve yabancı konuk ve akrobatın katılımıyla en kapsamlı haline ulaştı.

Organizasyon komitesi, bu yılki festivalde sergilenen 30 performansı yaklaşık 500 başvuru arasından seçti.

"Biz farklı ülkelerden gelen, sekiz farklı ülkeden gelen bir grubuz. Aramızda Avustralyalı, Amerikalı, Rus, Kazakistanlı, Fransız, Belaruslu ve Belçikalı sanatçılar var. Bu festival, bizim için ve bu festivaldeki herkes için büyük bir fırsat. Çünkü farklı ülkelerden çok sayıda insan var ve her kültürü tanıma imkanımız oluyor. O yüzden gerçekten ilginç."

"Festival, kesinlikle farklı kültürler arasında bir köprü oluşturuyor. Farklı ülkelerden insanlar bu sayede iletişim kurabiliyor ve birbirlerini tanıyor. Farklı ülkelerden yeni arkadaşlar edindim. Farklı insanlarla tanışmak için harika bir fırsat. Gerçekten bazı yeni tarzlar, yeni türler ve yeni dekorlar gördüm. Daha önce hiç böyle şeyler görmediğim için izlemek çok ilginç."

1987 yılından bu yana iki yılda bir düzenlenen festival, Çin'de akrobasi alanındaki en büyük ve en etkili etkinlik, dünya çapındaysa en iyi üç sirk etkinliğinden biri olarak öne çıkıyor.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Shijiazhuang'dan bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Kültür Sanat Çin Wuqiao Uluslararası Sirk Festivali'nde Akrobatların Performansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement