Çocuklar İçin Makine Mühendisliği "Bilye Koşusu" Workshopu 10 Ağustos - Son Dakika
Kültür Sanat

Çocuklar İçin Makine Mühendisliği "Bilye Koşusu" Workshopu 10 Ağustos

Çocuklar İçin Makine Mühendisliği "Bilye Koşusu" Workshopu 10 Ağustos

Çocuklar "Bilye Koşusu"na hazır mısınız? Çarşamba günü tüm minik makine mühendislerimizi bekliyoruz.

07.08.2016 17:31

Çocuklar "Bilye Koşusu"na hazır mısınız? Çarşamba günü tüm minik makine mühendislerimizi bekliyoruz. Kayıt için 0216 576 80 76

Engineering for Kids, bilim, matematik, mühendislik ve teknoloji eğitimi alanlarını 4-14 yaş grubu çocukların hayatına eğlenceli bir şekilde ve uygulamalı olarak taşırken, çocukların problem çözme becerilerini geliştirmeyi benimser. Okul sonrası etkinliklerinden yaz kamplarına ve doğum günü partilerine uzanan bir ürün ve hizmet yelpazesi ile çocukların zihinlerini işleyip şekillendirmektedir.

Yoğun bir eğitim geçmişine ve 20 yılı aşkın ders verme tecrübesine sahip olan eğitimci Dori Roberts'ın fikriyle doğan Engineering for Kids, ABD'de açıldığı 2009 yılından bu yana 150'yi aşkın merkezi aracılığı ile binlerce çocuğa ulaşmıştır.

Engineering for Kids programlarında hedeflenen; çocukların problem çözme yeteneği geliştirmelerine yardımcı olmak, çocukları nesnelerin nasıl çalıştığını keşfetmeye teşvik etmek, çocukların mühendisliği bir kariyer seçeneği olarak araştırma arzusunu artırmak, gerçek yaşamda karşılaşılan mühendislik problemlerini çözdürerek çocukları matematik ve bilim kavramlarını öğrenmeye motive etmektir.

Engineering for Kids'de eğitim, STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik ) felsefesini benimseyerek öğretmen merkezli sınıftan, problem çözme, keşif ve araştırmayla öğrenme merkezli bir sınıfa dönüşmektedir. STEM ile standart akademik kavramlar gerçek yaşamda karşılaşılan problemlerle harmanlanır ve öğrenciler çözümlerinde bilimi, teknolojiyi, mühendisliği ve matematiği uygulamaya teşvik edilir. Yapılan deneyler ve uygulamalar sayesinde çocuklar hem el becerilerini ve düşünce tarzını geliştirir hem de eğlenerek öğrenir. Böylece öğrenciler STEM bilgilerini geliştirirken okul, toplum ve gerçek yaşama ilişkin konu ve sorunlar arasında bağlantılar kurabilmektedir.

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Çocuklar İçin Makine Mühendisliği 'Bilye Koşusu' Workshopu 10 Ağustos - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement