Contemporary İstanbul'da Pınar Du Pre, Eserleri Tam Not Aldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Contemporary İstanbul'da Pınar Du Pre, Eserleri Tam Not Aldı

Contemporary İstanbul\'da Pınar Du Pre, Eserleri Tam Not Aldı

77 bin ziyaretçi tarafından gezilen Contemporary Istanbul'da Red Art Istanbul sanatçılarından Pınar Du Pre, eserleri en çok satılan sanatçı oldu.

09.12.2014 15:08  Güncelleme: 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 ülkeden 108 çağdaş sanat galerisi ve 520 sanatçının katılımıyla gerçekleşen sergide Du Pre'nin eserleri yerli ve yabancı pek çok katılımcının beğenisini kazandı.

Du Pre, "Media Fusion" adını verdiği özgün bir teknik uygulayarak yarattığı eserleri Red Art Istanbul sanatçısı olarak katıldığı etkinlikte sanatseverlerin beğenisine sundu.

Red Art Istanbul'un kurucularından Yiğit Aydın, sergiyle ilgili olarak şunları söyledi: "Dünyanın en önemli sanat etkinlikleri arasında kabul edilen 'çağdaş sanat fuarı' Contemporary İstanbul'a iki yıldır katılıyoruz. Büyük bir heyecan ve titizlikle hazırlandığımız etkinlikte özellikle sanatçılarımızdan Pınar Du Pre'nin, eserleri en çok satılan sanatçı olması, Red Art İstanbul için büyük bir onur oldu."

Pınar Du Pre, etkinlik sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Contemporary Istanbul'un en sevdiğim tarafı, ziyaretçilerin resimlerime nasıl tepki verdiğini gözlemlemek. Resimlerimin çok satması çok güzel ama sanatseverlerin tepkilerini geri planda izlemek bana ayrı bir keyif veriyor."

Özgün Bir Kulvarda…

Pınar Du Pre'nin tercih ettiği renkler, eserlerinde izlediği tarz ve uyguladığı teknik, onu diğer sanatçılardan farklı, son derece özgün bir kulvara oturtuyor. Du Pre, eserlerinde Art Deco döneminin büyük yaratıcı ressamlarından esinlenmekle birlikte onları "ilerici ve modern" olarak nitelendiriyor. Sanatçının, eserlerinde kullandığı dijital sanatlar, algımızın sanallığını yansıtırken, akrilik, varak ve epoksi gibi klasik sanat araçları da gerçekliğimizin yaratılmış ve dokunulabilir tarafını gözler önüne seriyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Contemporary İstanbul'da Pınar Du Pre, Eserleri Tam Not Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement