Eskişehir'de Öğrencilerden Karagöz-Hacivat" Sergisi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Kültür Sanat

Eskişehir'de Öğrencilerden Karagöz-Hacivat" Sergisi

16.06.2016 13:52

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Halkbilim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde (HAMER) eğitim gören üniversite öğrencilerince "Karagöz-Hacivat" sergisi açıldı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Halkbilim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde (HAMER) eğitim gören üniversite öğrencilerince "Karagöz-Hacivat" sergisi açıldı.

Gölge oyunu ustalarından hayali Atay Altın'ın HAMER'de açtığı kursta eğitim gören öğrencilerin eserleri, ESOGÜ Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Altın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sergide aralarında yabancı öğrencilerin de bulunduğu 25 öğrencinin eserlerinin yer aldığını söyledi.

Hacivat ve Karagöz'ün yaşatılması için çeşitli çalışmalar yapıldığını belirten Atay, "Bu eğitimler sayesinde Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan Hacivat ve Karagöz'ün yaşatılmasın daha kolay olacağını düşünüyorum" dedi.

Karagöz Hacivat'ın gölge oyunun da oynandığı serginin 17 Haziran'a kadar açık kalacağı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Eskişehir'de Öğrencilerden Karagöz-Hacivat' Sergisi - Son Dakika


Advertisement