Fenomen basçı Kinga Glyk 5 Kasım'da CSO Ada Ankara'da konser verecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Fenomen basçı Kinga Glyk 5 Kasım'da CSO Ada Ankara'da konser verecek

Fenomen basçı Kinga Glyk 5 Kasım\'da CSO Ada Ankara\'da konser verecek

Eric Clapton'ın "Tears in Heaven" şarkısının cover versiyonuyla ünlenen Kinga Glyk, Türkiye'deki ilk konserini 5 Kasım'da CSO Ada Ankara Sahnesi'nde verecek.

02.11.2022 10:07  Güncelleme: 10:13

Eric Clapton'ın "Tears in Heaven" şarkısının cover versiyonuyla ünlenen Kinga Glyk, Türkiye'deki ilk konserini 5 Kasım'da CSO Ada Ankara Sahnesi'nde verecek.

CSO Ada Ankara, Caz Serisi kapsamında dünyaca ünlü caz sanatçılarını ağırlıyor.

İnternet sayesinde ünü Polonya'dan dünyaya yayılan, caz müziğini ana akım pop ve groove ile harmanlayan fenomen basçı Glyk, 5 Kasım Cumartesi CSO Ada Ankara'da olacak.

Caz müzisyeni vibrafoncu Irek Glyk'in kızı olan Kinga Glyk, müzikal kariyerine 12 yaşında babası ve davulcu ağabeyi ile kurdukları aile triosu PIK ile başladı. 18 yaşında ilk albümü "Registration"ı kaydettikten sonra kendi üçlüsüyle Jazz Open Stuttgart ve Saint Moritz Caz Festivali gibi uluslararası büyük festivallerin sahnesine konuk oldu.

Glyk'in 2017'de Youtube'a yüklediği, ünlü blues sanatçısı Eric Clapton'ın "Tears in Heaven" parçasına cover yaptığı solo performansı milyonlarca kez izlendi.

Plak şirketi Warner'ın, Glyk ile sözleşme imzalamasının ardından 2017'de tenor saksafonda Tim Garland (Chick Corea, Mark Guilliana), piyanoda Nitai Hershkovits (Avishai Cohen) ve davulda Gregory Hutchinson'ın (Joshua Redman, Brad Mehldau) bulunduğu kadroyla "Dream" albümünü kaydetti.

Glyk'in son albümü "Feelings" de eleştirmenlerce beğenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Fenomen basçı Kinga Glyk 5 Kasım'da CSO Ada Ankara'da konser verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement