Fethiye turizmini, dünyaya yamaç paraşütüyle tanıtıyorlar - Son Dakika
Kültür Sanat

Fethiye turizmini, dünyaya yamaç paraşütüyle tanıtıyorlar

Fethiye turizmini, dünyaya yamaç paraşütüyle tanıtıyorlar

Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinde bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, ilçe turizminin dünyaya tanıtılmasına katkı sağlıyor.

24.10.2013 16:51

Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinde bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, ilçe turizminin dünyaya tanıtılmasına katkı sağlıyor.

40 ülkeden yaklaşık 500 sporcunun katıldığı festivalde sporcular, bin 900 metrelik Babadağ'ın eşsiz güzellikteki manzarası eşliğinde atlayış yapıyorlar.

Festival kapsamında single (tekli) ve tandem (ikili) yamaç paraşütü atlayışlarının yanı sıra paramotor, yelken kanat ve uzaktan kumandalı hava araçları ile dünyaca ünlü akrobasi pilotlarının sunduğu gösterilerde gökyüzünde adeta görsel bir şölen yaşanıyor.

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 yıldır kesintisiz olarak sürdürdükleri festivale 40 ülkeden yaklaşık 500 sporcunun katıldığını hatırlattı.

Ölüdeniz'in ülkeyi yurt dışında tanıtan fotoğrafların başında geldiğini vurgulayan Yılmaz, yamaç paraşütü ve hava oyunları festivalinin de artık Ölüdeniz'i tanıttığını dile getirdi. Başkan Yılmaz, "Her geçen gün Ölüdeniz'deki yamaç paraşütü sporu daha fazla tanınıyor. Burası dünyada yamaç paraşütünün yapıldığı en önemli yerlerden biri konumunda. Yıl boyunca yamaç paraşütü sporunu seven dünyanın her ülkesinden sporcu buraya geliyor ve güvenli bir şekilde atlayışını gerçekleştiriyor" dedi.

Festival sayesinde ekim ayında yavaşlayan turizm sezonunu uzatarak beldeye canlılık kattıklarını da söyleyen Yılmaz, Ölüdeniz'in yamaç paraşütü sporunda dünyaca üne sahip olduğunu, gerçekleştirdikleri festivalin de buna büyük katkı sunduğunu ifade etti.

Festival için İran'dan gelen yamaç paraşütü eğitmeni Abolfazi Khodayari ise her yıl sezon başında ve sonunda Ölüdeniz'e geldiğini ifade etti.

Yamaç paraşütü eğitimi için 18 öğrencisiyle Babadağ'dan uçuş yaptıklarını anlatan Khodayari, "Ölüdeniz'in iklimi ve doğası bir harika... Paraşütle su üzerinde yapılan tehlikeli hareketleri burada öğrencilere öğretiyoruz. Babadağ bizim için bir cennet, başka bir yerde böyle güzellik görmedim" diye konuştu.

Yamaç paraşütüyle atlayış yapan Mehmet Yakut da tatil için Ölüdeniz'e geldiğini ve ilk kez yamaç paraşütüyle atlayış yaptığını anlattı.

Atlayıştan büyük keyif aldığını kaydeden Yakut, "İlk başta biraz korktum ancak daha sonra korkulacak bir şey olmadığını anladım. Çok güzel bir uçuş oldu, kesinlikle bir kez daha yapacağım" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Fethiye turizmini, dünyaya yamaç paraşütüyle tanıtıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement