Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Kültür Sanat

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Yazarlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

17.07.2016 11:52

Yazarlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Sanat eleştirmeni-yazar Ömer Lekesiz AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'un milletin devletine sahip çıktığı bir gün olduğunu belirterek, "O gece, 250 yıllık sömürge mantığı parçalanmıştır. İstiklal duygusu yerleşik hale gelmiştir. Şerden hayrın doğması dedikleri şey biraz da bu olsa gerek." dedi.

Lekesiz, FETÖ'nün devletin tüm birimlerini örümcek ağı gibi sardığının uzun süredir gündemde olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"FETÖ'nün neler yapabileceği, öncelikli olarak bürokrasi tarafından ve kimi çevrelerce bilinmek istenilmiyor, Pensilvanya'daki liderinin ihanette, melanette mümkün olabilecek en alçak seviyeye inebileceğine inanılmıyordu. Bugün görüyoruz ki, bunlar yedi düvelin bile el uzatamadığı Meclis'e tecavüz ettiler, Cumhurbaşkanı'nın dinlendiği tatil evine saldırdılar, millete ateş açtılar, masumların kanlarını bile isteye ellerine bulaştırdılar, güvenlik güçlerinin karargahlarını uçakla bombalayarak toplu katliam yaptılar."

Yaşananlarla FETÖ'nün ihanet düzeyinin ve potansiyel tehlikesinin net olarak anlaşıldığı yorumunu yapan Lekesiz, "Buna karşılık, bu milletin vatanını korumak için neler yapabileceği de anlaşılmış olmalı. Bu millet evlerinden çıkıp kilometrelerce merkezi noktaları savunmaya yürürken ölümü göz almıştır. Bunu kimse unutmasın, Pensilvanya'daki hain asla ve asla unutmasın." diye konuştu.

"Şimdi sıra sanatçılarda"

Yazar Cemal Şakar ise halka mermi sıkan, onun kurumlarına bomba atan halk düşmanlarını 80-100 yıldan beri tanıdığını dile getirerek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Halkın temsil ettiği değerlere yönelik bu nefret yine acımasızca kendini gösterdi. Ama bu kez halkın emanetine sahip çıkacağını hesaplayamadılar. Halk sesini yükseltti, iradesini ortaya koydu. Şimdi sıra sanatçılarda. Bakalım onlar bu yükselen sese kulak verecekler mi yoksa duymazdan mı gelecekler?"

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement