Film Geliştirme Atölyesi'ne Başvuru - Son Dakika
Kültür Sanat

Film Geliştirme Atölyesi'ne Başvuru

Film Geliştirme Atölyesi\'ne Başvuru

"Köprüde Buluşmalar"ın yedincisi, İKSV tarafından düzenlenen 31. İstanbul Film Festivali'nde gerçekleştirilecek.

04.01.2012 11:55

31. İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar

Avrupa ve Türkiye'den yapımcı, yönetmen, senarist ve kurum temsilcilerini bir araya getirerek, Türkiye'den uzun metraj projelerin uluslararası ilk sunumlarının yapılması için olanaklar yaratan "Köprüde Buluşmalar"ın yedincisi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Akbank sponsorluğunda düzenlenen 31. İstanbul Film Festivali'nde gerçekleştirilecek.

31 Mart–15 Nisan tarihlerinde yapılacak 31. İstanbul Film Festivali'nde Köprüde Buluşmalar çerçevesinde bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek "Film Geliştirme Atölyesi"ne başvurular için ise sadece on beş gün kaldı.

Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi'ne katılmak isteyen yönetmen ve yapımcılar,

16 Ocak Pazartesi akşamına kadar onthebridge@iksv.org adresine e-posta yoluyla başvurabilirler. Yönetmelik ve başvuru formu film.iksv.org/tr/koprudebulusmalar adresinden temin edilebilir.

Başvurular arasından Seçici Kurul tarafından ön eleme ile belirlenecek 10 proje, Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi'ne katılmaya hak kazanacak. Atölyenin amacı, sinemacılara projelerini uluslararası arenada sunmaları ve yapım sürecini başlatmaları için gerekli desteği bulmalarına olanak yaratmak. 11-12 Nisan 2012 tarihlerinde festival kapsamında düzenlenecek atölyede proje sahipleri, aralarında Arte, Eurimages, Berlin Ortak Yapım Marketi, Cinemart ve Torino Film Lab'in de bulunduğu uluslararası kuruluş temsilcileri, yapımcılar ve dağıtımcılar ile birebir görüşecekler.

Atölyede TC Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 10.000 dolarlık Destek Ödülü, (Fransız Ulusal Sinema Merkezi) CNC'nin 10.000 avroluk Destek Ödülü ve Binger'in 2.500 avro değerindeki Senaryo Geliştirme Ödülü, Uluslararası Seçici Kurul'un değerlendirmesinin ardından sahiplerini bulacak. Ayrıca Uluslararası Seçici Kurul'un belirleyeceği bir proje Melodika Ses Post Prodüksiyon Destek Ödülü'nün sahibi olacak ve projenin ses post prodüksiyonunun tamamı Melodika tarafından karşılanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Film Geliştirme Atölyesi'ne Başvuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement