Gazeteci Yazar Semiha Durak'ın Yazılarından Oluşan Kitap Yayımlandı - Son Dakika
Kültür Sanat

Gazeteci Yazar Semiha Durak'ın Yazılarından Oluşan Kitap Yayımlandı

Gazeteci Yazar Semiha Durak\'ın Yazılarından Oluşan Kitap Yayımlandı

Gazeteci yazar Semiha Durak'ın dört yıl boyunca kaleme aldığı yazıları 'Yarının Kayıp Şarkısı' isimli kitapta bir araya geldi. Kitap, arkeolojiden sanata, tarihten sosyal hayata ilişkin yazıları içermektedir.

28.11.2023 15:08  Güncelleme: 15:10

Gazeteci yazar Semiha Durak'ın yaklaşık dört yıl boyunca kaleme aldığı yazıları 'Yarının Kayıp Şarkısı' isimli kitapta bir araya geldi. Kitapta, Durak'ın arkeolojiden sanata, tarihten sosyal hayata ilişkin yazıları yer alıyor.

Kitap, ilk olarak 17 Kasım'da Londra'da düzenlenen Kitap Şenliği kapsamında yapılan söyleşi ve imza gününde okurlarıyla buluştu. Yazar ve Uluslarası PEN Başkanı Burhan Sönmez, moderatörlüğünü yaptığı söyleşide kitapta yer alan yazıların birbirinden bağımsız yazılmadığını, bir kitabın iç bağları olan parçalardan bir araya geldiğini ifade etti. Yazarın kaleminin tarzının ona biraz Jung'un Kırmızı Kitap'ını çağrıştırdığını söyleyen Sönmez, Londra'da yaşayan Semiha Durak'ın, Londra'yı bir tür pergelin merkezi gibi kullanarak, pergelin çeperini dünyanın her yanına yaydığını ve İstanbul'dan Şili'ye, Dublin'deki grevcilerden Güney Afrikaya, Hindistan'a, Truva Savaşı'ndan Tarkovsky'ye, Joan Baez'den Van Gogh'a, İspanya İç Savaşı'ndan müziğe, sinemaya, adeta sınırsız bir alana açıldığını ifade ediyor.

OKURU UZUN YOLCULUKLARA ÇIKARIYOR

Yaşadığı şehir Londra'nın çok kültürlü yapısının onda bıraktığı izlenimlerini yansıtan yazılarıyla, okuru hem farklı kültürler hem de zamanlar ve mekanlar arasında uzun yolculuklara çıkarıyor. Geçmişte yaşamış karakterler üzerinden çağlar arasında dolaştırıyor, benzerlikler, tesadüfler arasında bağlantılar kurarak, hikayeleri kesiştiriyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Gazeteci Yazar Semiha Durak'ın Yazılarından Oluşan Kitap Yayımlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement