Gaziantep'te Renkli Kuşlar Fotoğraflandı - Son Dakika
Kültür Sanat

Gaziantep'te Renkli Kuşlar Fotoğraflandı

Gaziantep\'te Renkli Kuşlar Fotoğraflandı

Kuş çeşitliliği bakımından zengin kentlerden Gaziantep'te, baharın gelmesiyle birlikte sulak alanlarda renkli kuşlar görülmeye başlandı. Oğuzeli ilçesi Doğanpınar Barajı'nda ve çevresinde yalıçapkını, saka, karabaş martı, gri balıkçıl, tepeli toygar, tarla çintesi, kara çaylak gibi kuşlar fotoğraflandı. Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Yakup Yener, kuş çeşitliliğinin arttığını ve kuş fotoğrafçılığına ilgi duyan insanların bölgeye gelerek gözlem yaptığını belirtti.

10.03.2024 10:47  Güncelleme: 10:48

Kuş çeşitliliği bakımından zengin kentlerden Gaziantep'te renkleriyle dikkat çeken kuşlar fotoğraflandı.

Baharın gelmesiyle kentteki sulak alanlarda kuş çeşitliliği yaşanıyor.

Oğuzeli ilçesi Doğanpınar Barajı'nda ve çevresinde renkleriyle öne çıkan "yalıçapkını" ve "saka" başta olmak üzere "karabaş martı", "gri balıkçıl", "tepeli toygar", "tarla çintesi", "kara çaylak" gibi kuşlar kaydedildi.

Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Yakup Yener, baharın gelmesiyle doğanın canlandığını ve kentteki sulak alanlarda kuş çeşitliliğinin artmaya başladığını ifade etti.

Göçmen kuşlarında bölgeye gelmeye başladığına işaret eden Yener, kuş fotoğrafçılığına ilgi duyan insanların bölgeye gelerek sık sık gözlem yaptığını ve fotoğraf çektiklerini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Gaziantep'te Renkli Kuşlar Fotoğraflandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement