Genco Erkal ve Tülay Günal'dan "Yaşamaya Dair" ile "Ben Bertolt Brecht" - Son Dakika
Kültür Sanat

Genco Erkal ve Tülay Günal'dan "Yaşamaya Dair" ile "Ben Bertolt Brecht"

Genco Erkal ve Tülay Günal\'dan "Yaşamaya Dair" ile "Ben Bertolt Brecht"

Genco Erkal, "Yaşamaya Dair" ve 6 ödüllü "Ben Bertolt Brecht" ile İstanbullu tiyatro severlerle buluşmaya devam ediyor.

11.02.2014 10:57

Genco Erkal, "Yaşamaya Dair" ve 6 ödüllü "Ben Bertolt Brecht" ile İstanbullu tiyatro severlerle buluşmaya devam ediyor! Nazım Hikmet'in sürgün yıllarını ve vatan hasretini, şarkılar eşliğinde anlatan "Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi'nden Mektuplar"; 13 Şubat Perşembe akşamı saat 20:30'da Caddebostan Kültür Merkezi ve 16 Şubat, Pazar günü saat 18:30'da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde. Erkal'ın, Bertolt Brecht'in şiir, şarkı ve öykülerinden uyarladığı "Ben Bertolt Brecht" ise, 14 Şubat, Cuma akşamı saat 20:30'da Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde.

Genco Erkal'ın, Nazım Hikmet'in ölümünün 50. yıldönümü için uyarlayıp yönettiği ve sahnelenmeye başladığı günden beri oldukça ses getiren "Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi'nden Mektuplar"; ozanın, Bursa Cezaevi'ndeki yaşamını ve eşi Piraye Hanım'a olan tutkusunu anlatıyor. Usta oyuncunun, Hikmet'in sürgün yılları ve vatan hasretine odaklandığı oyunda, izleyici adeta ozanın destansı yaşamındaki o yıllara doğru yolculuğa çıkıyor.

Usta oyuncu Erkal'ın, Bertolt Brecht'in şiir, şarkı ve öykülerinden uyarladığı "Ben Bertolt Brecht" ise, dünyanın düzeni, kadının konumu ve savaş gibi konularda seyirciyi eğlenceli bir yolculuğa çıkarıyor. Tiyatro… Tiyatro Dergisi ve Ankara Sanatseverler Birliği'nce "Yılın Yapımı", Tiyatro Eleştirmenler Birliği'nce "Yılın Tiyatro Oyunu Ödülü", Afife Jale Tiyatro Ödülleri 2012'de "En İyi Kadın Oyuncu" ve Sadri Alışık Ödülleri 2012'de "En İyi Kadın Oyuncu" ile "En İyi Erkek Oyuncu" ödüllerine layık görülen "Ben Bertolt Brecht"te Erkal'a eşlik eden Tülay Günal'da muhteşem performansı ile göz dolduruyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Genco Erkal ve Tülay Günal'dan 'Yaşamaya Dair' ile 'Ben Bertolt Brecht' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement