Güldestan, Muhteşem Prömiyer - Son Dakika
Kültür Sanat

Güldestan, Muhteşem Prömiyer

Güldestan, Muhteşem Prömiyer

ANTDOB ,Şimdi de Güldestan Balesi'nin Prömiyerini Yapmaya Hazırlanıyor.

21.02.2011 12:46

Arkın Zirek'in sahneye koyduğu eserin koreografisi Beyhan Murphy , müzikleri ise Mercan Dede tarafından yapıldı. Halit Ergenç'in seslendirdiği metinler Orhan Pamuk , fotoğraflar ise Ara Güler imzasını taşıyor. Türkiye'nin ünlü isimlerinin yarattığı eser, ANTDOB dansçılarının güçlü performanslarıyla sahneye konuyor .

Prömiyer 22 Şubat'ta

Tasavvuf anlayışıyla sarmalanmış modern bir dans gösterisi olan eser , sanatseverleri göçebe bir toplumun köklerinden tutarak günümüz yaşamının içine doğru çeken bir yolculuğa çıkarıyor. Eserde dekor tasarımı Işın Mumcu'ya , kostüm tasarımı İsmail Dede'ye , ışık tasarımı ise Micheal Odam'a ait. Sanatseverlerin heyecanla beklediği Güldestan'ın prömiyeri ise 22 Şubat Salı günü saat 20:00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Eser 24 Şubat'ta da ANTDOB sahnesinde olacak.

Göçebe zamanın izleri dans ve müzikle buluşuyor

Türk toplumunun kültürel geçmişini bugünün yaşamıyla modern bir şekilde bağdaştırmayı başaran eser, geçmişten bugüne izler bırakarak gelen bir yaşamı dans ve müziğin kusursuz uyumu ile izleyiciye sunuyor. Eserin yaratıcısı ve koreografı olan Beyhan Murphy dansın büyülü dünyasıyla ; toplumun kültürel ve sosyal köklerini çarpıcı bir şekilde gözler önüne seren ve aynı zamanda yumuşak geçişlerle eserin gücünü de her saniye izleyiciye hissettiren bir dünyayı Mercan Dede'nin müzikleriyle birleştiriyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Güldestan, Muhteşem Prömiyer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement