Gümüşlük Akademisi Arnavutköy'de Şiir Atölyeleri - Son Dakika
Kültür Sanat

Gümüşlük Akademisi Arnavutköy'de Şiir Atölyeleri

Gümüşlük Akademisi Arnavutköy\'de Şiir Atölyeleri

Gümüşlük Akademisi Arnavutköy; iki yeni atölyeyle şiir meraklılarına kapılarını açıyor.

03.02.2014 15:31

Gümüşlük Akademisi Arnavutköy; iki yeni atölyeyle şiir meraklılarına kapılarını açıyor! "Onur Behramoğlu ile Şiirin Müziği" ve "Gökçenur Ç. ile Şiir Çeviri Atölyesi"; 10 Şubat Pazartesi akşamı başlıyor!

Şair Onur Behramoğlu'nun, Gümüşlük Akademisi Arnavutköy'de gerçekleştirilen "Buluşmalar" kapsamında düzenleyeceği "Şiirin Müziği" atölyesinde; Türk ve dünya şiirinden şairler, şiirlerinden yapılmış besteler dinletilerek anlatılırken, şiir-müzik ilişkisi üzerine katılımcılarla birlikte düşünülecek. Dünya şiirinin seçkin örneklerini müzik eşliğinde paylaşırken şairlerle besteciler hakkında bilgiler vermeyi, Türk şiirini geçmişten günümüze tanıtırken, yolu şair kalbinden geçen müzisyenleri hatırlatmayı amaçlayan atölye; 10 Şubat Pazartesi akşamından itibaren 4 hafta boyunca her Pazartesi akşamı 19:00-22:00 saatleri arasında gerçekleşecek.

Herkesin çeviri yapabileceğinin keşfedileceği "Gökçenur Ç. ile Şiir Çeviri Atölyesi"nde ise; dünya şiirinden şairler okunarak beraberce yorumlanacak, çeviriler yapılacak, yapılan çeviriler birlikte değerlendirilecek. Şair ve çevirmen Gökçenur Ç.'nin gerçekleştireceği atölyenin amacı; katılımcıları bir yandan çeviri kavramları ve çeviri sorunları ile tanıştırırken, diğer yandan da dünya şiirinin seçkin örneklerini birlikte çevirerek çeviri hakkında bilgiler vermek. "Herkes çeviri yapabilir, yeter ki bir yerden başlasın" diyerek yola çıkan atölye; 10 Şubat Pazartesi akşamından itibaren 4 hafta boyunca her Pazartesi akşamı 19:00-22:00 saatleri arasında gerçekleşecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Gümüşlük Akademisi Arnavutköy'de Şiir Atölyeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement