Huzurevini İşletene 10 Dönüm Meyve Bahçesi Promosyon - Son Dakika
Kültür Sanat

Huzurevini İşletene 10 Dönüm Meyve Bahçesi Promosyon

Huzurevini İşletene 10 Dönüm Meyve Bahçesi Promosyon

Burdur'un Kozluca beldesinde bulunan ve "Sevgi Evleri" projesi kapsamında kapatılan çocuk yuvasını, huzurevine dönüştürerek işletecek kişiye yaklaşık 10 bin metrekare büyüklüğündeki meyve bahçesi promosyon olarak verilecek Kozluca Belde Belediye...

18.06.2013 11:19

- Burdur'un Kozluca beldesinde bulunan ve "Sevgi Evleri" projesi kapsamında kapatılan çocuk yuvasını, huzurevine dönüştürerek işletecek kişiye yaklaşık 10 bin metrekare büyüklüğündeki meyve bahçesi promosyon olarak verilecek

Kozluca Belde Belediye Başkanı Altındal:

"Çocuk yuvasını huzurevi yapmak için kiralayanlara, binayı kiraladıkları süre içinde yaklaşık 10 bin metrekare büyüklüğündeki meyve bahçesini de promosyon olarak veriyoruz. Meyve bahçesinde ceviz, erik, kiraz ve şeftali ağaçları var"

Kozluca Belde Belediye Başkanı Gültekin Altındal, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Burdur merkeze 45 kilometre uzaklıktaki beldede 2001 yılında açılan Kozluca Mustafa Kemal Çocuk Yuvası Müdürlüğü'nde 30 çocuğun barındığını anlattı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca hayata geçirilen "Sevgi Evleri" projesi kapsamında 2011 yılında kapatılan çocuk yuvasında bulunan çocukların Burdur merkezde bulunan evlere dağıtıldığını belirten Altındal, "Çocuklar merkezdeki evlere yerleştirildikten sonra bina boşaltılarak bize teslim edildi. Belediyemize ait 2 bin metrekarelik alanın içinde bulunan 2 katlı binamızda huzurevi açmaya karar verdik.  Binanın içinde mutfak, yemekhane, tuvalet ve yatakhane bölümleri var. Ayrıca önünde oldukça büyük bir bahçesi mevcut" dedi.

10 bin metrekarelik meyve bahçesi promosyon

Altındal, beldeye huzurevi yapılması konusunda vatandaşlardan kendilerine talep geldiğini, bunun üzerine çalışma başlattıklarını kaydetti. Yalnızca belde merkezinde huzurevinde kalabilecek 15-20 yaşlının bulunduğunu dile getiren Altındal, şöyle konuştu:

"Beldedeki yaşlıların içinde eşi ölmüş, oğlunun kızının yanına gidemeyecek yaşlılar var. Yemeği, yatacak yeri hazır olsun isteyenler var. Binanın hemen yakınında market, mescid, fırın ve eczane bulunuyor. Çocuk yuvasının huzurevine dönüştürülmesi için gerekli çalışmayı yaptık. Yatırımcılara bir çağrım var. Çocuk yuvasını huzurevi yapmak için kiralayanlara, binayı kiraladıkları süre içinde yaklaşık 10 bin metrekare büyüklüğündeki meyve bahçesini de promosyon olarak veriyoruz. Meyve bahçesinde ceviz, erik, kiraz ve şeftali ağaçları var. Yatırımcıları kasabamıza bekliyoruz."

Yaşlılar destek veriyor

Belde sakinlerinden 72 yaşındaki Abdullah Zorlu, çocuk yuvasının bulunduğu binanın huzurevine dönüştürülmesini istediklerini belirterek, "Beldemizde ve çevre köylerde yaşlılar var. Buraya bir huzur evi yapılması çok faydalı olur. Eskiden çocuklar anne babalarına iyi bakıyordu. Böyle şeylere pek gerek olmuyordu. Ancak şimdi huzurevi olması gerekiyor" diye konuştu.

74 yaşındaki Ahmet Sağlam ise belde merkezi ve köyleriyle beraber huzurevinde kalabilecek 70-80 yaşlının bulunduğunu anlattı. Sağlam, "Çocuklar anne babalarına bakmıyor. Yaşlılar sıkıntı yaşıyor. Hem eskiden çocuk yuvası olan bina merkezde bir yerde. Her ihtiyacımızı rahatça karşılayabiliriz" dedi. - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Huzurevini İşletene 10 Dönüm Meyve Bahçesi Promosyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement