İfsak’ta Siyah-Beyaz Fotoğraf Sergisi - Son Dakika
Kültür Sanat

İfsak’ta Siyah-Beyaz Fotoğraf Sergisi

İfsak’ta Siyah-Beyaz Fotoğraf Sergisi

İFSAK, Siyah-Beyaz Fotoğraf Meraklılarını 9 Nisan'da Açılacak "Beyaz Fonda Portre" Konulu İlteriş Tezer Atölyesi Sergisi'ne Bekliyor.

07.04.2011 21:18  Güncelleme: 21:23

İFSAK, 9-29 Nisan tarihlerinde siyah-beyaz fotoğraflardan oluşan "Beyaz Fonda Portre" konulu İlteriş Tezer Atölyesi Sergisi'ne evsahipliği yapacak. Sergi, 9 Nisan Cumartesi günü saat 16.00'da İFSAK Alt Kat Sergi Salonu'nda açılacak.

İlteriş Tezer, sergi hakkında şunları söylüyor: "1990 yılında İFSAK Başkanı Aclan Uraz, siyah-beyaz fotoğrafın gelişmesi için atölyeler kurulmasını önerdi. Yeni fotoğrafçılar yetiştirmek düşüncesi çok çekici geldi, o günden beri atölye çalışmalarımız sürmekte.

Cemil Ağacıkoğlu, Hatice Tuncer, Kemal Gök, Günsel Yıldırım ve daha niceleri yuvaya gelip, gelişip, kanat açıp fotoğrafın ufuklarına uçtular. Yüzden fazla öğrenci. Aldıkları her ödül sanki benimmiş gibi. Çok mutlu bir uğraş, fotoğrafı gerçekten üretmek için bir araya gelen insanlarla birlikte olmak, üretmek, ürettirmek ve sergiyle noktalamak. Kırları dolaştık, köylere uğradık, kenti gezdik, hoşumuza gidenleri görüntüledik. Adalar, Moda, Boğaz, Haliç, Kavak, her yeri gezdik.

Yağmurda, güneşte, karda fotoğraf çektik. Eller, ayaklar, kıyılar, İstanbul... Güzeldir fotoğraf çekmek, mutluluktur. O anı kayda almak, sonsuza dek. Aslında o kadar da kolay değildir fotoğraf çekmek, kağıt gibi bembeyaz çıkar portre siyah zeminde, ya da zenci olur beyazda portre. Biz de zorlardan birini seçtik kendimize: Beyaz Fonda Portre."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat İfsak’ta Siyah-Beyaz Fotoğraf Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement