İklim Değişikliğine Karşı Farkındalığı Artıran 5 Belgesel - Son Dakika
Kültür Sanat

İklim Değişikliğine Karşı Farkındalığı Artıran 5 Belgesel

İklim Değişikliğine Karşı Farkındalığı Artıran 5 Belgesel

Doğadaki değişimleri fark etmek ve doğanın sürdürülebilirliğini sağlamak için yapılan 5 belgesel ile iklim değişikliğine karşı farkındalığınız artacak, doğaya bakışınız değişecek.

07.02.2019 12:27  Güncelleme: 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1.BEFORE THE FLOOD

Yapımcılığını Leonardo Dicaprio'nun yaptığıBefore The Flood, Greenland'in eriyen buzullarından, Palau'daki yükselen denize kadar dünyanın dört bir yanında iklim değişikliğinin doğurduğu sonuçları ele alıyor. İklim değişikliği konusunda farkındalığı artırmak için en etkileyici sahnelerden birine sahip olan belgesel, uzaydan dünyanın nasıl göründüğünü gözler önüne seriyor. Bu görüntüleri izleyenler dünyaya çok daha nazik davranmaya başlayacak.

İklim Değişikliğine Karşı Farkındalığı Artıran 5 Belgesel

2. THE BREAKTHROUGH IN RENEWABLE ENERGY

"The Breakthrough In Renewable Energy", sera gazı emisyonlarının nasıl azaltılacağı ele alıyor. Endüstriye dikkat etmemiz gerektiğini vurgulayan belgesel, sürdürülebilir enerjiyi ve sürdürülebilir enerjiyi etkileyen faktörleri açıklıyor.

İklim Değişikliğine Karşı Farkındalığı Artıran 5 Belgesel

3.TOMORROW

Tomorrow, aktivist Cyril Dion ve Melaine Laurent'in 10 ülkeye giderek, küresel ısınmaya karşı çözümler bulmak için bilirkişilere ve bilim insanlarına danışarak çözüm aramalarını konu ediniyor. Çevrecilerden olumlu tepkiler alan belgesel, doğaya karşı ne kadar bilinçli davranmamız gerektiğini vurguluyor.

4. A SİMPLER WAY: CRİSİS AS OPPORTUNİTY

Avustralya kırsalında yaşayan bir ailenin sade bir hayata geçerek zenginleşen hayatını konu alan "A Simpler Way: Crisis as Opportunity", şiirsel bir anlatımla karşımıza çıkıyor.

5. THE AGE OF CONSEQUENCES

Sıcaklık artışının büyük hava olaylarını nasıl tetiklediğini ele alan "The Age of Consequences", konusu ile iklim değişikliğine dikkat çeken diğer belgesellerden ayrılıyor.Değişen iklim şartlarının problemler için adeta bir katalizör işlevi gördüğü vurgulanıyor.


Son Dakika Kültür Sanat İklim Değişikliğine Karşı Farkındalığı Artıran 5 Belgesel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement