"Fotoğraf Peşinde Bir Ömür" - Son Dakika
Kültür Sanat

"Fotoğraf Peşinde Bir Ömür"

"Fotoğraf Peşinde Bir Ömür"

"Fotoğraf Peşinde Bir Ömür"

14.01.2011 20:21

"FOTOĞRAF PEŞİNDE BİR ÖMÜR"

* Foto muhabiri Erdoğan Köseoğlu'nun objektifiyle tanıklık ettiği toplumsal ve siyasal olaylardan seçilen fotoğraflardan oluşan, "Fotoğraf Peşinde Bir Ömür" sergisi, Kadıköy'de açıldı.

Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde açılan sergi, Türkiye tarihinin 30 yılına tanıklık eden ancak son 2 yıldır geçirdiği rahatsızlık sonucu bitkisel hayatta olan Cumhuriyet Gazetesi foto muhabiri Erdoğan Köseoğlu'nun çalışma arkadaşlarınca seçilen fotoğraflardan oluşuyor.

Açılışta konuşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Erdoğan Köseoğlu'nun foto muhabirliği dendiğinde adı öncelikle akla gelen meslektaşlarından biri olduğunu söyledi.Köseoğlu'nun bir süredir sağlık sorunları nedeniyle çalışamadığını kaydeden Erinç, "Ama çalıştığı dönemde çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan sergi, hem Erdoğan'a saygı sevgi gösterme anlamını taşıyor, hem de foto muhabirlerinin ne kadar zor koşullarda çalıştıklarını belgeliyor" dedi. Erinç, Erdoğan Köseoğlu'nun soydan gelen bir foto muhabiri olduğunu belirterek, babası İbrahim Köseoğlu'nun da Cumhuriyet Gazetesi foto muhabirlerinden biri olduğunu söyledi. Köseoğlu'nun Cumhuriyet Gazetesi'nden arkadaşı Sevim Ertemur da, serginin Köseoğlu'nun tanıklık ettiği dönemde çektiği fotoğraflarından seçtikleri 60 fotoğrafından oluştuğunu dile getirdi.

Köseoğlu'unu kızı Esra Köseoğlu ise, böyle bir serginin açılmasının kendilerine hem çok heyecanlandırdığını hemde çok gururlandırdığını ifade ederek, "Babamızın meslekte çok sevildiğini ve sayıldığını görüyoruz. Arkadaşlarının onun için bir şeyler yapması bizi çok gururlandırdı. Babam 2 buçuk yıl önce geçirdiği kalp krizi sonucu bitkisel hayatta. Böyle bir sergi bizi çok sevindirdi" diye konuştu.

Sergi, 31 Ocak Pazartesi gününe kadar görülebilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat 'Fotoğraf Peşinde Bir Ömür' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement