İstanbul'da "Kazakistan Film Günleri" Düzenlenecek - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul'da "Kazakistan Film Günleri" Düzenlenecek

Fatih Üniversitesi'nde 21 25 Nisan tarihlerinde düzenlenecek etkinlikte, Kazakistan sinemasından örnekler yer alacak.

20.04.2014 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da  "Kazakistan Film Günleri" etkinliği gerçekleştirilecek.

Fatih Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, 21-25 Nisan tarihlerinde üniversitenin Büyükçekmece yerleşkesinde düzenlenecek etkinlikte, Kazakistan sinemasından örnekler yer alacak.

Kazakistan'ın İstanbul Başkonsolosu Arslan Dandybayev ile Kazakistanlı film yapımcıları katılacağı belirtilen etkinliğin galası, yarın Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in hayatını konu alan "Çocukluk Çağımın Gökyüzü" adlı filmin gösterimiyle yapılacak.

Etkinlikte, ayrıca Kazak halk destanının sinema uyarlaması olan "Kız Jibek", Hollywood sinemasından Mark Dacascos ve Jason Scott Lee gibi aktörlerin yer aldığı "Göçebeler" ve küçük bir çocuğun hayallerini anlatan "Bayterek" adlı filmler Türkçe dublajlı izleyiciyle buluşacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Fatih Üniversitesi Sanat Yönetmeni Aydemir Gültekin, şunları kaydetti:

"Bağımsızlığını ilan ettikten dakikalar sonra resmen tanıdığımız Kazakistan'ı maalesef çok iyi bilmiyoruz. Özellikle kültür sanat adına kat etmemiz gereken uzun yollar var. Biz, bu ve buna benzer etkinliklerle yolları kısaltmayı, aynı kökten çıkmış bu iki kardeş ülke halklarının birbirini daha yakından tanımasını amaçlıyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul'da 'Kazakistan Film Günleri' Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement