İstanbul Müziğe Dönüşseydi Adı Caz Olurdu - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul Müziğe Dönüşseydi Adı Caz Olurdu

İstanbul Müziğe Dönüşseydi Adı Caz Olurdu

UNESCO Uluslararası Caz Günü dolayısıyla cazın devleri bu akşam Aya İrini’de buluşuyor. Konser öncesi resepsiyon veren Kültür Bakanı Çelik, “Eğer caz bir şehre dönüşseydi, muhakkak bu İstanbul olurdu. İstanbul bir müziğe dönüşseydi, adı muhakkak caz olurdu” dedi.

30.04.2013 10:53

UNESCO ile Thelonious Monk Caz Enstitüsü tarafından, geçen yıl düzenlenmeye başlanan Uluslararası Caz Günü,  Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Caz Festivali’nin yerel ortaklığı ile bugün İstanbul’da kutlanacak.  “Uluslararası Caz Günü”nde, müziğin devleri Aya İrini Müzesi’nde müzik ziyafeti sunacak. Müzik direktörlüğünü John Beasley’nin üstlendiği konserde, başta dünyaca ünlü piyanist ve UNESCO İyi Niyet Elçisi Herbie Hancock olmak üzere Wayne Shorter, Diane Reeves, Marcus Miller, Al Jarreau, Joss Stone, Terri Lyne Carrington, Hugh Masekela ve daha pek çok müzisyen sahne alacak. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Aya İrini Müzesi’nde gerçekleştirilecek konser öncesi, UNESCO Uluslararası Caz Günü dolayısıyla Çırağan Palace Kempinski’de bir resepsiyon verdi. Çelik, “Eğer caz bir şehre dönüşseydi muhakkak bu İstanbul olurdu. İstanbul bir müziğe dönüşseyedi muhakkak adı caz olurdu. Cazın sınıflar üstü, ülkeler ötesi doğaçlama, bir barış çağrısı olması ve ona İstanbul’un ev sahipliği yapması çok iyi bir tesadüf oldu” dedi.


İstanbul’un dört bir yanı caz


Uluslararası Caz Günü kapsamında,  İstanbul’da, gün boyunca  konserler, konferanslar, paneller, ustalık dersleri, caz atölyeleri, film gösterimleri ve sergiler düzenlenecek. 21:00’de ise Aya İrini Müzesi’nde dünyaca ünlü müzisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilecek konser, adresi ile UNESCO (), ABD Dışişleri Bakanlığı ve Thelonious Monk Caz Enstitüsü () internet sitelerinden tüm dünyada canlı olarak izlenebilecek. Ayrıntılı bilgi için: caz.iksv.org/cazgunu

Kaynak: Star

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul Müziğe Dönüşseydi Adı Caz Olurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement