İstanbul Tasarım Bienali - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul Tasarım Bienali

İstanbul Tasarım Bienali

İstanbul'un ilk tasarım bienali, 13 Ekim–12 Aralık 2012 tarihlerinde gerçekleştiriliyor

15.02.2012 12:47

İstanbul Tasarım Bienali, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından,

Eren Holding, Koray Şirketler Topluluğu, Vestel ve VitrA eş sponsorluğunda

13 Ekim–12 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İstanbul Tasarım Bienali'nin küratörleri Emre Arolat ve Joseph Grima'nın, bienalin "Kusurluluk" (Imperfection) olarak belirlenen temasından yola çıkarak hazırlayacakları bağımsız sergilere katılım için son başvuru tarihi 2 Haziran 2012.

İstanbul Tasarım Bienali, kentsel tasarımdan (çevresel, kentsel ve bölgesel planlama) mimariye, endüstriyel tasarımdan fotoğraf, grafik, moda, tekstil ve interaktif tasarıma, ilgili tüm diğer yaratıcı alanlar da dâhil olmak üzere çok geniş bir yelpazeye sahip olacak.

İstanbul Tasarım Bienali'nin teması, Londra Tasarım Müzesi Direktörü ve aynı zamanda İstanbul Tasarım Bienali Danışma Kurulu Üyesi olan Deyan Sudjic'in önerisi ile "Kusurluluk" (Imperfection) olarak belirlendi. Küratörler Emre Arolat ve Joseph Grima bienalde bu temayı ayrı ayrı yorumlayarak, bağımsız çalışmalarla iki farklı yaklaşım sunacak. Emre Arolat'ın "Musibet", Joseph Grima'nın ise "Adhokrasi" başlıklarını taşıyacak İstanbul Tasarım Bienali sergilerine katılmak isteyenlerin proje başvurularını 2 Haziran 2012 tarihine kadar göndermeleri gerekiyor. Bienalde yer almak isteyen projeler için disipliner ve coğrafi bağlamda herhangi bir sınırlama yapılmıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul Tasarım Bienali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement