İstiklal Marşı'nın Kabulünün 93. Yıl Dönümü - Son Dakika
Son Dakika Logo

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 93. Yıl Dönümü

İstiklal Marşı\'nın Kabulünün 93. Yıl Dönümü
12.03.2014 11:14  Güncelleme: 14:31

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik: "Bir milletin, vatan toprağı işgal altındayken verdiği mücadele, bir ulusun duyguları Mehmet Akif Ersoy'un sözcükleriyle sembolleşir İstiklal Marşımızda.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, bir milletin, vatan toprağı işgal altındayken verdiği mücadelenin, bir ulusun duygularının, Mehmet Akif Ersoy'un sözcükleriyle İstiklal Marşı'nda sembolleştiğini belirtti.

Çelik, İstiklal Marşı'nın kabulünün 93. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çelik mesajında, "Bir milletin, vatan toprağı işgal altındayken verdiği mücadele, bir ulusun duyguları Mehmet Akif Ersoy'un sözcükleriyle sembolleşir İstiklal Marşımızda. Ve adeta bir haykırıştır yedi düvele, vatan topraklarının kutsiyetini ve ulusumuzun asla esaret altına alınamayacağını anlatan" ifadesine yer verdi.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 93. yıl dönümünde vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" dileklerini yinelediğini vurgulayan Bakan Çelik, bu vesileyle Ersoy'u bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla andığını kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstiklal Marşı'nın Kabulünün 93. Yıl Dönümü - Son Dakika


Advertisement